Hoppa till innehåll

Arbetslivet

Alla vi i Sveriges Arbetsterapeuter arbetar intensivt för att arbetsterapeuternas kompetens ska synas, efterfrågas och tas till vara. Målet är bland annat en breddad arbetsmarknad där fler aktörer får upp ögonen för arbetsterapeuternas kompetens och kunskap. Vi uppmuntrar våra medlemmar att göra strategiska val och hitta nya karriärvägar. Vi vill se fler arbetsterapeuter på ledande befattningar och som företagare. Vi vill att arbetsterapeuter ska ta plats!

Förbundet anser att lönen för arbetsterapeuter är oacceptabelt låg. Lönen ska motsvara arbetsterapeuters utbildning, kunskap och ansvar samt avspegla arbetets svårighetsgrad och komplexitet. Det är därför viktigt för oss att stärka medlemmar i lönefrågor, inför löneförhandlingar och lönesamtal.

Om du har frågor om dina anställningsvillkor, till exempel vad som står i ditt kollektivavtal, så finns information på de här sidorna. Behöver du ytterligare stöd är du välkommen att kontakta våra lokala företrädare och vår medlemsrådgivning. Kontaktuppgifter hittar du här.

Ta kommando över din lön och karriär!

Bild utbildningsmaterial karriar    Utbildningsmaterial lön

Bli din egen karriärstrateg!
Bli din egen karriärstrateg!Karriärmaterial

 

Klicka på bilderna för att ta del av vårt löne- och karriärmaterial. Det är en digital snabbkurs i hur du kan få inflytande över din löneutveckling och ta kommando över din karriär. Tipsa gärna andra medlemmar om materialet, eller sätt er ner och ta del av det tillsammans!

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.