Vem nominerar du?

Med utmärkelsen Årets arbetsterapeut och arbetsterapeutstudent lyfter vi fram medlemmar som har utmärkt sig särskilt när det gäller att visa värdet av arbetsterapi. Arbetsterapeuter gör fantastiska saker på jobbet och får vardagen att funka för människor varje dag och våra studentmedlemmar genomför fina projekt under grundutbildningen – det måste fler få veta!

Varför en utmärkelse?

Pris och utdelning

Utöver äran belönas vinnaren/vinnarna i kategorin yrkesverksam med 10 000 kronor (i en grupp delar deltagarna på summan), diplom och blommor. Tillkännagivandet sker under högtidliga former på ett frukostwebbinarium på Arbetsterapins dag den 27 oktober 2023 där vinnarna presenteras av förbundsordförande Ida Kåhlin. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Nominering

Kriterier för nominering 2023

  • Du kan nominera dig själv eller din kollega, och chefer kan nominera en anställd. Även grupper av arbetsterapeuter kan nomineras.
  • Den/de nominerade måste vara medlem/medlemmar i Sveriges Arbetsterapeuter.
  • En grupp där någon/några inte är arbetsterapeuter eller medlemmar kan nomineras, men det är endast arbetsterapeuterna och förbundets medlemmar som tar emot utmärkelsen.
  • Arbetet som nomineras ska vara aktuellt, det vill säga ha utförts under de senaste tre åren.

Nominera här

Klicka på knappen nedan för att öppna nomineringsformuläret. Till hjälp inför att du fyller i nomineringsformuläret finns det här skissdokumentet (Word), som är uppbyggt likadant som nomineringsformuläret. Det kan vara bra att ladda ner det och fundera på hur du bäst och tydligast formulerar dig, för att din nominering ska utgöra ett fullgott underlag för juryns bedömning.

Nominera senast den 15 juni.

Nominera här

Exempel för nominering 

Att visa värdet av arbetsterapi kan vara olika saker, stora som små, kvalitativa och kvantitativa. En liten insats kan få stor effekt. Det skulle exempelvis kunna handla om att den nominerade har:

Inspireras av föregående års vinnare

Material för marknadsföring

Det finns även Powerpoint-bilder samt ett bildspel som marknadsför utmärkelsen. Om du ska hålla en presentation för medlemmar och vill visa något av detta, mejla Gelinda Jonasson på gelinda.jonasson@arbetsterapeuterna.se.

Vill du nominera en student istället?

Läs om utmärkelsen Årets arbetsterapeutstudent.