Kurser och litteratur – Akademin

Vi tycker att kompetensutveckling ska vara en självklarhet under hela ditt yrkesliv – det yrkeslivslånga lärandet är en förutsättning för en bra arbetsmiljö och en god kvalitet i arbetet. Därför finns Sveriges Arbetsterapeuters Akademi, som erbjuder ett brett utbud av kurser och publikationer till medlemspris.

När du har gått en kurs och därmed har registrerat dig i vår kursplattform kan du också nätverka och byta erfarenheter med andra arbetsterapeuter online.

Akademins olika kursformer

Akademin erbjuder flera olika typer av kurser. Det vi kallar klassrumskurser är traditionella kurser med kursledare i klassrum. Ofta följs kursdagarna upp med ett webbinarium via Teams efter några veckor. På våra certifieringskurser brukar själva certifieringsdagen vara på distans via Teams.

Inför kursen ska man förbereda sig genom till exempel inläsning, filmer och inlämningsuppgifter. Vad som ska göras varierar beroende på vilken kurs du går men allt sker via ett digitalt klassrum.

En distanskurs är en klassrumskurs fast på distans, via Teams. Här finns också det blandade lärflödet med eget arbete och interaktion med kursledare, men du kan sitta på ditt jobb eller i ditt hem och delta.

Onlinekurserna är utformade för att göras självständigt på nätet och innehåller olika steg som du själv styr över – du bestämmer själv när du går kursen och när du gör de olika delarna.

Om din organisation vill ha en hel utbildning där man själv bestämmer vilka som ska gå, kan en uppdragsutbildning vara något för er. Läs hur uppdragsutbildningar går till, hur du ska tänka kring kostnad och vem som gör vad.

Det lönar sig att vara medlem

Som medlem betalar du bara halva priset på våra kurser och publikationer och prioriteras alltid vid kursantagning.

Bli medlem!

Gå med du också!

Bli medlem