Hoppa till innehåll

Nr 3 2018

I nummer 3 handlar om Ledarskap. Klicka på förstasidan för att bläddra i den som e-tidning.

Nummer 3 2018

Det här numret har tema Ledarskap och vi intervjuar professorn och psykologen Ulrica von Thiele Schwarz om vad som kännetecknar goda ledare. Hon understryker att det verkligt avgörande för framgångsrikt ledarskap är hur man leder, fördelar och organiserar arbetet. Och det handlar inte om att peka med hela handen, utan om att skapa förutsättningar för människor att göra sitt jobb på bästa möjliga sätt och nå sin fulla potential. Men för att kunna göra det måste chefer också ha goda förutsättningar, och det ansvaret vilar på högsta ledningen.

Vi tar en tur till Sollefteå, i Norrlands inland, där kommunen för att locka akademiker inom bristyrken erbjuder en anställningsbonus på som mest 100 000 kronor. Kommunen gör också satsningar på den befintliga personalen, och har exempelvis höjt friskvårdsbidraget.

Vid Sveriges södra spets möter du chefer inom Region Skåne som gör sitt bästa för att rekrytera, men där bristen på arbetsterapeuter är en stor utmaning och kommunerna konkurrerar med mycket högre löner.

Därtill träffar du Helene Mellström tillförordnad direktor och vd för Bräcke diakoni. Hon tycker att fler arbetsterapeuter ska ta plats på topposter.

Sedan rapporterar vi om de första Silviaarbetsterapeuterna, du möter spetspatienten Sara Riggare i ett samtal om livet med parkinson, du får koll på hbtq på jobbet och en hel del annat.

Ansvarig för sida:

Katja Alexanderson 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Chefredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2018-05-09

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.