Hoppa till innehåll

Nr 5 2017

I nummer 5 skriver vi om hjälpmedel. Klicka på förstasidan för att bläddra i den som e-tidning.

Nummer 5 2017

I det här numret skriver vi om hjälpmedel och intervjuar Erika Dahlin på Myndigheten för delaktighet som var kommittésekreterare i Hjälpmedelsutredningen. Vi tar en tur till Lidköping och besöker ett nytt gruppboende för unga som satsar på digital teknik från start. Målet är att öka de boendes självständighet, delaktighet och trygghet genom att ge dem verktyg för att hantera sådant som tid, trygghet, föreställningsförmåga, struktur, motivation och kommunikation. Du får också följa med till Skåne och läsa om hur de hanterar förskrivningen där. Och i Umeå besöker vi Arbetsförmedlingen Hjälpmedel som är en central enhet som fattar alla beslut om bidrag till arbetshjälpmedel i landet. Dessutom får du träffa Fares Ali vars jobbliv har blivit helt annorlunda ­efter att hans arbetsgivare Eskilstuna kommun köpte in ett robothjälpmedel åt honom. Nu kan han stå upp och förflytta sig och möta sina kolleger på samma nivå. 

Du får också träffa Olle Lundberg som är ordförande för Kommissionen för jämlik hälsa. Han ger sin syn på hälso­klyftor och konstaterar att skillnader i hälsa är en spegling av orättvisor i samhället. 

Därtill besöker vi Rwanda och träffar landets första ­arbetsterapeut och möter en profession i startgroparna. Dessutom nyheter, boktips, praktiska råd om hur man får till ett bättre APT och mycket mer.

Ansvarig för sida:

Katja Alexanderson 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Chefredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2017-09-07

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.