Hoppa till innehåll

Nr 8 2016

Klicka på förstasidan för att läsa tidningen som pdf.

Omslag nr 8 2016

Vad som är hög kvalitet varierar. I det här numret samtalar vi med arbetsterapeuten Marianne Sirkka som doktorerat på vad som utmärker hållbart förbättrings­arbete.

Du får också följa med till Skellefteå kommun som ­satsar på rehabilitering av äldre. Arbetsterapeut­erna där har börjat använda det personcentrerade ­instrumentet COPM för att vara beredda när det blir en del av kvalitetsregistret Senior alert.

Förbundets etiska råd lyfter att kvalitets­arbete har många etiska dimensioner. Det kan handla om allt från samvetsstress för att man känner sig otillräcklig till etiska aspekter vid val av kvalitetsindikatorer.

Du får också lära dig mer om det nationella kvalitets­registret BOA där arbets- och fysioterapeuter kan följa effekterna av sina insatser vid artros. Sedan januari i år har arbets­terapeuternas roll i registret stärkts eftersom det numera går att rapportera handartros som det som ger mest besvär för patienterna.

Därtill möter du arbetsterapeuten och eldsjälen ­Alexandra Andersson som har tagit upp kampen mot gynekologisk cancer, både på ett personligt plan och ­genom att öka kunskapen om sjukdomen hos såväl allmänheten som beslutsfattare. Du får också veta mer om förbundets nya organisation, koll på vad ett skyddsombud gör, boktips och mycket mer. 

Ansvarig för sida:

Katja Alexanderson 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Chefredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2018-05-02

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.