Hoppa till innehåll

Nr 7 2016

Klicka på förstasidan för att läsa tidningen som pdf.

Omslag nr 7 2016

I det här numret har tidningen temat lärande och vi samtalar med arbetsterapeuten Christer Larsson, som har mångårig erfarenhet av att stötta verksamheter i deras förbättringsarbete. Han delar med sig av sin klokskap och konstaterar bland annat att lärande organisationer tänker sig in i nya sätt att agera och agerar sig in i nya sätt att tänka. Ibland måste man bara testa och se vad som händer.

I Örebro har Inga Blomstrand och Margit Gehrke Flyckt sedan 1990-talet suttit med i en grupp som ordnar en årlig utbildningsdag för alla arbetsterapeuter i länet, såväl i landstinget/regionen som kommunerna. Först i år har det blivit en del av den ordinarie verksamheten.

Du möter också master­studenten Anna Sovio som berättar varför hon valde att läsa vidare direkt efter grundutbildningen. Och lokala ombudsmannen Inger Johansson delar med sig av hur hon sprider kunskap vidare till medlemmarna i Hallandskretsen.

Därtill intervjuar vi också sir Michael Marmot som är en världskändis inom folkhälsoforskningen och som har lett flera tunga utredningsuppdrag, bland annat för WHO. Han brinner för jämlik hälsa och att sluta hälsoklyftorna. Dessutom nyheter, boktips och råd om hur du får bättre koll på din framtida pension och mycket annat.

Ansvarig för sida:

Katja Alexanderson 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Chefredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2016-11-16

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.