Hoppa till innehåll

Nr 6 2016

Klicka på förstasidan för att läsa tidningen som pdf.

Omslag nr 6 2016

Temat i den här tidningen är kommun, den sektor där numera flest av förbundets medlemmar jobbar, huvudsakligen med äldre men också inom många andra områden. Vi samtalar med förbundets professionsjurist Dina Jacobson och reder ut vad som gäller när du jobbar utanför den traditionella hälso- och sjukvården

I Åtvidaberg är Åsa Strömberg chef för elevhälsan och hon ingår i ledningen för projektet Samma Koll med fokus på tidiga insatser för att stötta barn som riskerar att hamna i utanförskap. Hon berättar varför arbets­terapeuter har en viktig roll i det arbetet.

Vi åker också till Malmö och träffar MAR:arna Christina Ekdahl och Mia Svensson-Burghard. Och så får du följa med till Trosa kommun som valt att satsa på förebyggande arbete och tidig rehabilitering i hemmet för att de äldre ska kunna klara sig själva längre och bo kvar hemma. Förhoppningen är att behovet av hemtjänst ska minska.

Utöver det möter du Ingrid Söderback, en av svensk arbetsterapis pionjärer och en av de första arbetsterapeuterna i landet som disputerade. Hon berättar om sitt långa yrkesliv i arbetsterapins tjänst. Därtill nyheter, nya böcker och tips på hur du hanterar personer med rättshaveristiskt beteende och mycket mer.

Ansvarig för sida:

Katja Alexanderson 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Chefredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2016-10-12

Ämnen:

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.