Hoppa till innehåll

Nr 2 2016

Klicka på förstasidan för att läsa tidningen som pdf.

Omslag nr 2 2016

Det här numret har temat
Migration och du möter ­arbetsterapeuter med erfarenhet av att möta människor i olika delar av asylprocessen. Vi samtalar med Ann-­Sofie Edlund på Transkulturellt Centrum inom Stockholms läns landsting. Hon ger tips och råd för att få till framgångsrika möten över kulturgränserna. Öppenhet och nyfikenhet är grunden, och att reflektera över sina egna värderingar och kulturella identitet. 

På Gotland arbetar Emma Eriksson som föreståndare för boenden för ensamkommande ungdomar. I höstas startade ett nytt boende varannan vecka, men nu har det lugnat sig och hon har utrymme för att fundera på hur det arbetsterapeutiska perspektivet kan få större plats i verksamheterna. 

Vi följer också med Anna Nergelius på hembesök i ­Rosengård, stadsdelen där hon jobbat i snart 30 år, och får ta del av hennes erfarenheter av att möta asylsökande, ­nyanlända och papperslösa. Du träffar också Anna-Maria Yasdani som är volontär på ett tillfälligt asylboende.

Dessutom lanserar Hans Jonsson, docent vid Karolinska Institutet, en ny svensk begreppsapparat för arbetsterapi i en debattartikel – och han hoppas att många i professionen vill vara med och diskutera frågan. Du kan läsa artikeln i sin helhet på webben och tycka till direkt i kommentarsfältet.

Därtill får du bättre koll på den digitala arbetsmiljön, boktips, nyheter med mera.

Ansvarig för sida:

Katja Alexanderson 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Chefredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2016-03-18

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.