Hoppa till innehåll

Nr 1 2016

Klicka på förstasidan för att läsa tidningen som pdf.

Omslag nr 1 2016

Temat i det här numret är Åldrande och vi samtalar med professor Susanne Iwarsson som vill få oss att tänka på äldre som oss och inte dem. I morgon eller i övermorgon är det du och jag som behöver ett kök som funkar med rollator, och som vill kunna hälsa på vänner fast vi inte orkar ta trapporna. Om det synsättet fick större plats – både när vi som individer fattar beslut och i politiken – skulle samhället ”automatiskt” bli mer åldersvänligt och utmaningen att klara kostnaderna för äldreboomen inte kännas så stor.

Vi skriver också om studiecirkeln Aktiv livsstil hela livet för 65-plussare som förebygger fall och bygger på arbetsterapeuten Erika Johanssons forskning. Du får även träffa Conny Bergqvist, Klippanrådgivare på FUB, som har en lindrig utvecklingsstörning och som inte vill behöva sluta jobba bara för att pensionsåldern passeras.

Sedan firar vi Tulpanens dag på Färingsöhemmet på Ekerö där Inger Sundström arbetar som aktivitetssamordnare. Därtill får du träffa Georgios ”Jojje” Karpathakis som grundat och driver organisationen Underbara ADHD.Vi följer också med två lundastudenter på konferens i USA. Och du får som vanligt nyheter, boktips medmera.

Ansvarig för sida:

Katja Alexanderson 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Chefredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2016-02-23

Ämnen:

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.