Hoppa till innehåll

TA | Studentaktivitet på At-forum

Årets At-forum slog rekord i antal anmälda studenter, inresta från hela landet.

FSAstud arrangerade för första gången en separat aktivitet för studenter på At-forum. FSAs ordförande Lena Haglund talade om vikten av nya arenor för blivande arbetsterapeuter och uppmuntrade studenterna att söka sig utanför de traditionella sektorerna både under studietiden och i framtidens arbetsliv. Efter Lenas uppskattade föreläsning var det dags för några kluriga teambuildingövningar. Hur många hjälpmedel kan du själv komma på som börjar på bokstaven G? Kvällen avslutades med en gemensam middag som gav studenterna chansen att knyta nya kontakter och utbyta erfarenheter.

Tätare kontakter mellan studenter från olika lärosäten är ett viktigt verktyg för att öka kvaliteten på utbildningen och förbereda studenter på livet efter examen. Årets At-forum blev ett tydligt exempel på detta studentengagemang i praktiken!

Karin Broberg
Studentombudsman

Medicin för en trött studenthjärna

Härmed bekänner jag att jag blivit kongressberoende. Jag älskar att gå på presentationer, våndas inför valmöjligheter, skända godisskålar och träffa massor av arbetsterapeuter och studenter. Egentligen upptäckte jag detta redan på COTEC-kongressen 2012 och mina förväntningar inför At-forum var därför höga.

Äntligen kom april. Solen sken hela vägen till Älvsjö och mässhallen fylldes. Återigen en känsla av att jag har hittat rätt.  

At-forum fungerar som medicin för vilken trött studenthjärna som helst. Förutom stora doser ny energi och idéer handlade At-forum för mig, som tar examen i juni, mycket om en känsla av tillhörighet, att jag förstår en hel del och att jag också har något att bidra med i diskussion med andra. Andra studenter har berättat för mig om hur At-forum öppnat dörrar de inte visste fanns och om den fantastiska känslan när andra arbetsterapeuter intresserar sig för just det som ens eget studenthjärta klappar för.

Att vi studenter är arbetsterapins framtid vet ni ju redan, men efter At-forum känner jag att det finns ännu mer som jag vill lära mig, bli riktigt duktig på, praktisera och vidareutveckla. Jag hoppas att min kongresskarriär inte slutar här och att vi ses på nästa At-forum igen.

Adina Cederblad
FSAstud Stockholm

Ansvarig för sida:

Gelinda Jonasson 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Kommunikatör och webbredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2013-06-10

Ämnen:

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.