Hoppa till innehåll

TA | Bred satsning på hälsa i Europa

Internationella nyheter

Inom EU och WHO finns tydligt formulerade strategiska satsningar inom hälsa för det kommande decenniet. EU:s hälsostrategi ska hjälpa människor att leva både längre och hälsosammare. Strategin har som mål att främja god hälsa i ett åldrande Europa, skydda människor mot hälsorisker samt att stödja dynamiska hälsosystem och ny teknik.

Som ett led i EU:s tillväxtstrategi Europe 2020, antog EU-kommissionen under hösten 2011 ett förslag till ett nytt folkhälsoprogram Hälsa för tillväxt (2014–2020).

Syftet är att främja människors hälsa och därigenom stärka den ekonomiska tillväxten. Läs mer på www.ec.europa.eu.

För att stärka och utveckla det europeiska folkhälsoarbetet har Världshälsoorganisationens, WHO:s, Europaregion i höstas antagit en ny hälsostrategi, Health 2020, en strategi som 53 europeiska stater har enats om. Den syftar till att signifikant förbättra hälsa och välmående bland befolkningen, att minska ojämlikhet i hälsa samt att bygga upp ett hållbart hälsosystem med människan i centrum. Läs mer på WHO:s webbplats: www.euro.who.int.

På arbetsterapeuternas Europakongress i Stockholm i maj 2012 talade Dr Rokho Kim från WHO om Health 2020. Hans presentation (filminspelning + dokumentation) finns att ta del av på www.cotec2012.se.

Senaste nytt från COTEC

Den europeiska sammanslutningen för arbetsterapeuter, COTEC, har nu lanserat ett nyhetsbrev som du kan ta del av på deras webbplats, www.cotec-europe.com.
I april hölls medlemsmöte i Köpenhamn där FSAs ordförande och tillika COTEC-delegat Lena Haglund deltog.

Delta i WFOT:s fototävling och vinn fint pris

WFOT har utlyst en fototävling där förstapriset är 500 USD. Skicka in ditt bidrag senast den 15 maj 2013. Läs mer på www.wfotphotos.com.

Tina Sandulf
Förbundssekreterare, FSA

Ansvarig för sida:

Catharina B Tunestad 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Chefsredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2013-05-03

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.