Hoppa till innehåll

TA | Hon bytte landstingsvärlden mot arbetslösa

Att leda specialister ställer krav på en chef, som att visa respekt för vars och ens specifika kompetens och hålla ihop helheten. Den erfarenheten har arbetsterapeuten Britt-Mari Enholm Gahnström, chef inom Arbetsförmedlingen.

Text: Jane Bergstedt

2008 fick Britt-Mari Enholm Gahnström sitt nuvarande chefsjobb på Arbetsförmedlingen, för en enhet inom Avdelningen Rehabilitering till arbete. Ansvarsområdet är Västmanlands län, region Norra Mälardalen.

Kontoret ligger centralt i Västerås. På fjärde våningen har hon och hennes 26 medarbetare sina arbetsplatser och möten. Det är arbetsterapeuter, sjukgymnaster, psykologer och socialkonsulenter, specialister på arbetslivsinriktad rehabilitering. De jobbar konsultativt i team om tre ute på olika arbetsförmedlingskontor.

– Jag har alltid velat lära mig mer och prövat nya arbetsområden, nya utmaningar. Jag tycker det är svårt att stå bredvid, att inte engagera sig. Jag har jobbat fackligt som arbetsplatsombud och suttit i den lokala styrelsen för Saco.

– Men det har aldrig varit en strävan i sig att bli chef, utan till sist blir det ett naturligt steg, fortsätter Britt-Mari. I den gamla organisationen var jag biträdande chef ett antal år. Jag tror främst det handlar om personlighet att vilja axla en chefsroll.

De första stegen som chef tog Britt-Mari direkt efter gymnasiet, som vikarierande stationsföreståndare på en OK-mack i Hallstahammar.

– Ja, de flesta som arbetade där var ju äldre än jag, men ingen ville ta ansvar för chefsuppgifterna. Det innebar inte något ansvar för personalen, men för verksamheten, som inköp, ekonomi och löneadministration. Jag jobbade extra under gymnasiet och sedan ytterligare ett par år när jag funderade på vad jag skulle göra. Jag ville läsa vidare, men vad? Det var inte så lätt, jag gick till och med till en arbetsvägledare och frågade, bland annat om arbetsterapiutbildningen.

Det blev arbetsterapi i Umeå 1985–88 och sedan några års jobb som arbetsterapeut, både i Umeå, Härnösand och Borås. Det var inga problem att få jobb, hon testade flera olika områden och arbetsuppgifter. I samband med första barnledigheten flyttade hon tillbaka till Västerås.

– Jag var lite trött på landstingsvärlden och sökte därför jobb inom Arbetsförmedlingen, på Arbetsmarknads-institutet, AMI,1994. Där fick jag hjälpa människor att ta steget ut i arbetslivet. Det var ett lyft och jag arbetade som arbetsförmedlare i flera år.

Arbetsförmedlingen blev en rikstäckande myndighet 2008. I samband med det sökte Britt-Mari jobbet som enhetschef inom Avdelningen Rehabilitering till arbete i Västerås. Avdelningen består av en central strategienhet i Stockholm och 40 operativa enheter runt om i landet.

Hon påpekar att Arbetsförmedlingen är en stor och komplex organisation, som tog lång tid för henne att lära sig. Det har blivit många år, fler än hon kanske tänkte sig från början.

– En stor organisation har alltid fördelen att ge medarbetarna möjligheter att växa och utvecklas.

Som chef har Britt-Mari nytta av att kunna verksamheten från grunden. Och hon har stor nytta av sin bakgrund som arbetsterapeut, även om hon inte tänkt riktigt så förrän frågan kommer.

– Vi tycker om att arbeta med människor, där samtal är ett viktigt verktyg. Vi är kreativa problemlösare, bra på att motivera, strukturera och ge återkoppling för att inspirera till fortsatt utveckling. Och analys lär man sig genom en akademisk examen.

Britt-Mari leder ett gäng duktiga och självständiga specialister med mycket kunskaper. Det går inte att detaljstyra. Hon lämnar över mycket ansvar till medarbetarna när det gäller deras yrkeskompetenser.

– Jag kan förstås ha lite mer synpunkter när det gäller arbetsterapeuternas arbete, där jag har mer kunskaper, men försöker låta bli. Min roll är att skapa förutsättningar för att medarbetarna ska kunna göra ett bra arbete.

Det händer mycket hela tiden och hon tar vara på medarbetarnas idéer och synpunkter, samtidigt som hon har egna uppfattningar. Det mesta löser de tillsammans inom enheten. Det är mycket möten, främst är måndagarna avsatta för sådana.

Enhetsmöten hålls ungefär en gång i månaden, även yrkesgruppsmöten, där Britt-Mari är med ibland. Hon har så kallade resultatdialoger med respektive team på ett rullande schema. Cheferna ute på kontoren träffar hon också, de är ju enhetens uppdragsgivare.

– Vi är fyra enhetschefer inom region Norra Mälardalen som samarbetar och ses med jämna mellanrum. De är ett stöd och vi kan prata öppet med varandra om hur man löser kniviga situationer. 

Ansvarig för sida:

Catharina B Tunestad 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Chefsredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2013-03-22

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.