Hoppa till innehåll

TA nr 2

2013-03-22 TA | Våga ta plats!

Ledare av Lena Haglund, ordförande, FSA.

2013-03-22 TA | Arbetsterapeut i KI-toppen

För första gången har en arbetsterapeut utnämnts till prorektor vid ett svenskt universitet. Kerstin Tham har därmed brutit trenden med medicinare i Karolinska Institutets (KI) topp.

2013-03-22 TA | Vårdanalys granskar vården

Vårdanalys är en myndighet som bildades i april 2011 med uppgift att stärka patientens och brukarens ställning. Myndigheten leds av en styrelse som tillsatts av regeringen. Trots att den funnits i snart två år det en ganska anonym myndighet, som många ännu inte känner till.

2013-03-22 TA | Hallå där ...

Moa Yngve, 27, leg. arbetsterapeut som arbetar på InnovationskonterEtt i Linköping.

2013-03-22 TA | Ann-Christin siktar högt

Steget från arbetsterapeut till flygstationschef kan verka långsökt. Men så är inte fallet för Ann-Christin Viklund. Efter många år inom bland annat primärvården, ansvarar hon sedan sommaren 2011 för Luleå airport, en flygplats med närmare 100 anställda och drygt en miljon passagerare per år.

2013-03-22 TA | Från plastikkirurgen – till Samhall

Arbetsterapeutens syn på människan är en viktig grund att stå på även som chef, säger Eva Granfeldt, som är personalchef på Samhall, region Linköping.

2013-03-22 TA | Hon bytte landstingsvärlden mot arbetslösa

Att leda specialister ställer krav på en chef, som att visa respekt för vars och ens specifika kompetens och hålla ihop helheten. Den erfarenheten har arbetsterapeuten Britt-Mari Enholm Gahnström, chef inom Arbetsförmedlingen.

2013-03-22 TA | Profilering – nyckeln till framgång

Sharon Britnell kommer från Kanada, men har större delen av världen som sitt arbetsfält som ordförande för arbetsterapeuternas världsorganisation, WFOT (World Federation of Occupational Therapists). Med lång erfarenhet av arbetsterapi internationellt och tonsäker röst får hon med sig lyssnaren lätt.

2013-03-22 TA | Sociala frågor blir viktigare i framtiden

Arbetsterapeuters huvudsakliga arbetsområden och uppgifter kommer inte förändras nämnvärt inom en överskådlig framtid. Fokus kommer att ligga på att få vardagen att fungera för människor runt om i världen. Men sociala frågor kommer att få större betydelse för arbetsterapeuter – och hur vi kommunicerar. Det spår Sharon Britnell.

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.