Hoppa till innehåll

TA | Med passion för studentfrågor

Karin Broberg är ny studentombudsman på FSAs kansli.

Text: Jane Bergstedt

Välkommen till FSA, Karin Broberg! Du är 28 år och ny studentombudsman på FSAs kansli sedan strax före jul, hur har starten sett ut?

– Det har varit jättekul att få dra i gång ett nytt verksamhetsår och träffa den nya styrelsen för FSAstud. Ett härligt och engagerat gäng som jag ser fram emot att arbeta tillsammans med! Styrelsen träffades här i Nacka i mitten av januari för en utbildningshelg. Då fick de tid att sätta sig in i sina uppdrag, ta del av föreläsningar och workshops och lära känna varandra under en uppskattad middag.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har en masterexamen i statsvetenskap med internationell inriktning, läste i Göteborg. Jag var tidigare anställd på Youth For Understanding, YFU, en ideell organisation med 50 år på nacken för utbytesstudenter på gymnasienivå. Jag jobbade med inresandeprogrammet till Sverige med deltagare från hela världen. Jag har själv varit i USA och gått på college en termin. Jag kommer ursprungligen från Katrineholmstrakten.

Vilka är dina styrkor?

– Det är framför allt mitt engagemang och min passion för studentfrågor. Mina tidigare erfarenheter har gett mig många bra verktyg inför jobbet som studentombudsman. Samtidigt är det en stor utmaning att sätta sig in i FSAs omfattande verksamhet och lära mig allt nytt.

Vilken är din största utmaning under 2013?

– Utmaningen är att så bra som möjligt stötta de lokalt aktiva och den nya centrala styrelsen i deras viktiga arbete. Jag ser fram emot att arrangera FSAs utbildningshelg i höst, ett stort och händelserikt arrangemang som kräver mycket planering. Som ny i den fackliga världen blir det också en utmaning för mig att hålla i FSAs arbetsmarknadsdagar ute på utbildningsorterna, informera om arbetsvillkor och löner och peppa studenterna inför klivet ut på arbetsmarknaden.

Ansvarig för sida:

Catharina B Tunestad 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Chefsredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2013-02-15

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.