Hoppa till innehåll

TA | Med Ellinor blev FSA 10 000

När Ellinor Palm, 32, från Edsbyn, ansökte om medlemskap i FSA i november hade hon ingen aning om att hon i samband med detta blev den tiotusende medlemmen! Ett mål som förbundet länge strävat efter och som man nu äntligen uppnått.

– Jättekul att vi är så många medlemmar i FSA. Det hade jag ingen aning om när jag gick med i förbundet. Och roligt att jag lyckades pricka in att bli medlem nummer 10 000, säger Ellinor Palm.

Ellinor är född och uppvuxen i Edsbyn i Hälsingland, men flyttade till Örebro när hon läste på arbetsterapeutprogrammet. Åren efter examen 2004 arbetade hon bland annat med rehabilitering av strokepatienter och på ortopeden på Bollnäs sjukhus.

I januari 2012 började hon som distriktsarbetsterapeut, även det i Bollnäs. De traditionella sysslorna där har hon varvat med teambaserad medicinsk utredning. Hon har även deltagit i Rengsjöprojektet. Syftet med det är att öka aktivitetsförmågan och livskvaliteten hos multisjuka äldre i det lilla samhället Regnsjön, ett par mil norr om Gävle.

– Det var otroligt inspirerande att jobba med detta och gav fantastiska resultat, säger Ellinor.

Den första februari i år började hon ett nytt jobb inom hemsjukvården i Ovanåkers kommun. Där jobbar även hennes syster, som också är arbetsterapeut.

– Det ska bli spännande att arbeta både på Säbo och inom hemsjukvården på distrikt. I Ovanåker har vi ett nära samarbete med både sjuksköterskor och övrig rehabpersonal för att det ska bli så bra som möjligt för den enskilde patienten.

Vad fick dig att gå med i FSA?

– Det är alltid tryggt att vara med i facket och det känns viktigt att vara med i just FSA, då de driver yrkesspecifika frågor och bidrar till utvecklingen av professionen. Det är även roligt att läsa tidskriften. Där finns många intressanta
och matnyttiga artiklar.

Du väntade några år innan du anslöt dig – varför?

– Efter examen fortsatte jag studera specialpedagogik och arbetade en säsong i fjällen, innan jag fick mitt första vikariat som arbetsterapeut sommaren 2005. Därefter arbetade jag ett år på Bollnäs sjukhus, innan jag fick mitt första barn. Sedan hann jag endast arbeta ett halvår 2009 innan jag var föräldraledig med barn nummer två. Så sammanlagt hade jag arbetat drygt två och ett halvt år innan jag gick med i FSA. Jag var däremot studerandemedlem, men gick aldrig över till att bli yrkesverksam medlem eftersom jag inte jobbade som arbetsterapeut direkt efter examen.

Catharina B Tunestad

Ansvarig för sida:

Catharina B Tunestad 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Chefsredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2013-02-15

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.