Hoppa till innehåll

TA | Rullstolsdans satte fart på inspirationshelgen

Den 20–21 oktober samlades studenter från hela Sverige för en inspirationshelg. – Det bästa var att få knyta nya kontakter, men föreläsningarna var även givande och inspirerande, säger Michael Sahlin, en av studenterna som var med.

Varje höst hålls en inspirationshelg i Nacka där arbetsterapeutstudenter från hela landet samlas för att knyta kontakter, motiveras och skaffa kunskaper om hur det är att engagera sig i FSAstud.

Många föreläsare delade under helgen med sig av sina erfarenheter och kunskaper inom ämnet arbetsterapi. Bland annat berättade Åsa Sand om hennes väg från arbetsterapeut till chef. Hon menar att fler arbetsterapeuter borde ha chefsroller, då de har en bra helhetssyn på människan.

Vidare berättade Anders Moberg om hur det är att leva med Asperger Syndrom och DAMP och Johanna Rostedt föreläste om arbetsterapeutens roll i skolan.

Under kvällen kom Nacka HI Rullstolsdans och berättade om sitt tävlande i rullstolsdans. De visade några danser och sedan fick frivilliga testa hur det är att dansa med någon som sitter i rullstol. Många hade aldrig hört talas om rullstolsdans tidigare, visste inte att det existerade, så det blev en stor succé.

– Jag vågade tyvärr inte testa på, men kanske nästa gång!, säger Michael Sahlin.

Frida Bergman
Ordinarie Ledamot i FSAstud Umeå

Ansvarig för sida:

Catharina B Tunestad 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Chefsredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2012-12-17

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.