Hoppa till innehåll

TA | Efter COTEC2012 – än mer motiverad att jobba som arbetsterapeut!

Arbetsterapi, arbetsterapi – och åter arbetsterapi. Som student fanns en stor förväntan och även lite nervositet över att delta på en stor kongress som COTEC-kongressen för första gången. Vad skulle jag mötas av, vad skulle jag delta i och vem skulle jag prata med?

Efter att den första dagen var avverkad hade lugnet infunnit sig och jag gick omkring och småpratade med andra arbetsterapeuter från andra delar av världen.

Jag hann med att delta på allt från workshops till presentationer av olika avhandlingar. Det var en ny värld av möjligheter som öppnade sig, som gav inspiration till att vi arbetsterapeuter bör bredda vårt synsätt och ge oss in på nya arenor. Det var även presentationer över hur andra arbetsterapeuter har gett sig in på nya fält, eller breddat sitt arbetsterapeutiska synsätt.

En av höjdpunkterna för mig var den kväll som arbetsterapeutstudenter från Stockholm, tillsammans med FSAstud, anordnade gemensamt i Tantolunden för alla deltagande studenter på kongressen. Där fick vi möjlighet att utbyta erfarenheter och få en djupare förståelse för hur arbetsterapi och arbetsterapeututbildningar bedrivs i andra europeiska länder. Här fann jag motivation, drivkraft och kreativitet bland samtliga studenter.

Det är vi studenter som är framtidens arbetsterapeuter! Det är vi som ska ta över och driva arbetsterapin framåt. Efter denna helg känner jag mig om möjligt än mer motiverad till att möta de nya utmaningar som vi ställs inför och jag är övertygad om att det är en uppgift vi tillsammans kommer att lösa.

Elin Löfgren
Arbetsterapiprogrammet vid Linköpings universitet

Ansvarig för sida:

Catharina B Tunestad 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Chefsredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2012-09-07

Ämnen:

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.