Hoppa till innehåll

TA nr 5

2012-09-07 TA | Från studentbloggande – till arbetets betydelse för asylsökande

Att finna mening genom arbete för asylsökande, om miljöns orsak till depression, och bloggande som stöd för studenter. Det var ett axplock av nya studier som presenterades på Cotec-kongressen.

2012-09-07 TA | Minska inte möjligheterna till kompetenshöjning

Ledare av Lena Haglund, ordförande, FSA.

2012-09-07 TA | Bristande tillgänglighet – grund för diskrimineringslag

Diskrimineringsombudsmannen, DO, välkomnar riksdagens tillkännagivande till regeringen, om att personer med funktionsnedsättning ska omfattas av diskrimineringslagen när det gäller bristande tillgänglighet. Förslaget kom i somras.

2012-09-07 TA | Ojämlik tillgång på hjälpmedel

Hjälpmedelsinstitutet, HI, har gjort en kartläggning över hur förskrivningen ser ut och konstaterar att de regionala skillnaderna är stora. Om du får tillgång till hjälpmedel eller inte hänger i hög grad på var i landet du bor. Kostnaderna för den enskilde individen varierade så mycket som mellan 0 och 25 000 kronor.

2012-09-07 TA | Hallå där

Hallå där Lena Rosenberg, fil.dr vid sektionen för arbetsterapi på Karolinska institutet.

2012-09-07 TA | Arbetsterapi i Europa – tendenser inför framtiden

I slutet av maj ägde den nionde COTEC-kongressen, COTEC2012, rum – den här gången i Sverige med FSA som värd. Årets tema var yrkets mångfald och framtida trender. Konferensen bjöd på ett stort smörgåsbord av internationella studier och senaste forskning inom ett brett fält.

2012-09-07 TA | ”Ökad delaktighet kommer att förändra yrket”

Tre keynote speakers – med tre olika fokus. Först ut var Susanne Iwarsson som menade att fler arbetsterapeutforskare bör komma ut på den internationella scenen. Barbara Piskúr belyste yrkets förändring i och med brukarnas allt större delaktighet och inflytande. Anne Carlsson, Reumatikerförbundets ordförande, med egen erfarenhet av kronisk smärta, underströk vikten av att tidigt få träffa en arbetsterapeut.

2012-09-07 TA | ”Vi måste göra vår röst hörd inom EU”

– Jag ser det som en förmån att arbeta med kollegor från andra länder. Redan som delegat diskuterade jag gärna internationella frågor, säger Anu Söderström, från Finland och COTEC:s president.

2012-09-07 TA | COTEC får ny arbetsordning

Dagarna före COTEC-kongressen var FSA värd för medlemsländernas möte i Nacka. Representanter från 21 länder medverkade och tog beslut om COTEC:s framtida arbete.

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.