Hoppa till innehåll

TA | Ny professionshandläggare på FSAs kansli

Efter 14 år som professionshandläggare på FSAs kansli i Nacka slutade Anna Burén i september i samband med att hon gick i pension. För många medlemmar har hon blivit At-forums ansikte utåt. Carita Nygren efterträder Anna.

Carita Nygren började den 1 oktober. Hon kommer närmast från Regionkontoret i
Halland där hon sedan 2009 arbetat med övergripande strategiska frågor, bland annat med vårdval inom primärvård och specialiserad vård. Hon har även gjort uppföljningar av vårdkvaliteten hos dessa.

Dessförinnan arbetade hon många år inom utbildnings- och forskningsområdet. Detta kommer även att vara hennes huvudsakliga arbetsområde på FSA.

Vad kommer blir din största utmaning på det nya jobbet?

– Till en början att komma in i arbetet. På sikt att kunna fortsätta utveckla FSAs kursverksamhet och engagemang i utbildnings- och forskningsfrågor, säger Carita Nygren.

Företrädaren Anna Burén var fackligt engagerad i många år innan hon fick anställning på kansliet, först i Ergoterapeutföreningen och sedan Föreningen Sveriges Arbetsterapeuter, som FSA hette då.

Hon tog sin arbetsterapeutexamen i Linköping år 1970 och arbetade i många år inom psykiatrin. Under några år var hon lärare och biträdande studierektor på utbildningen i Linköping, därefter fick hon en tjänst som studierektor på den då
nystartade arbetsterapeututbildningen i Boden.

Under sin tid där åkte Anna till Jordanien i fyra år för att hjälpa till att bygga upp en arbetsterapeututbildning. Inga-Britt Lindström, seniorrådgivare och FSAs förra ordförande, beskriver Anna som en person som ”både genom sina anställningar och sitt engagemang inom förbundet ägnat sitt liv åt arbetsterapi och arbetsterapeuters kompetensutveckling”.

Red.

Ansvarig för sida:

Catharina B Tunestad 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Chefsredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2012-11-17

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.