Hoppa till innehåll

TA | Boka läkartid i mobilen och surfplattan

Mina Vårdkontakter är en kostnadsfri tjänst på nätet som drivs av Stockholms läns landsting sedan 2000 och som nu vidareutvecklas och förbättras. Den ger invånarna möjlighet att exempelvis boka tider för läkarbesök, provtagning och förnya recept.

Alla landsting och regioner är numera anslutna och drygt en miljon människor har ett användarkonto i dagsläget. Man kan se sina aktuella och gamla recept och uppgifter om högkostnadsskyddet. Det går även att lägga in anteckningar om exempelvis vaccinationer. Inloggning kräver e-legitimation eller engångskoder via sms. Barn och andra anhöriga måste ha egna användarkonton.

Nästa år utökas möjligheter att använda tjänsten till mobil och surfplattor och nya tjänster kommer att anslutas, berättades det på eHälso-dagen. Man ska också kunna följa sina remisser och få provsvar. Dessutom kommer mer riktad information till olika kön och åldrar att läggas in. 

Till en del överlappar de nya personliga hälsokontona ett användarkonto på Mina Vårdkontakter. En samrådsgrupp finns och mycket information kommer att kunna hämtas från Mina Vårdkontakter till det personliga hälsokontot.

Ansvarig för sida:

Catharina B Tunestad 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Chefsredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2012-11-19

Ämnen:

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.