Hoppa till innehåll

TA | Inspirerande seminarium

Åsa Lundquist Coey gav deltagarna mycket att tänka på på FSAs inspirationsseminarium den 8 november i Stockholm och 16 november i Göteborg. "Hitta kraften och glädjen – en vitaminboost" var temat. Mellan 40 och 50 personer samlades på båda orterna.

Känslan av att ha åstadkommit något på jobbet är det absolut viktigaste för de flesta människor, påpekade Åsa, det får oss att känna lust och arbetsglädje. Men det är också en honungsfälla, tillfredsställelsen i att pricka av sina att-göra-listor.

– Det är en missuppfattning att man finns där för sina patienter eller brukare, man arbetar för organisationen, som finns till för patienterna. Det är så vi måste tänka, inordna oss i systemet för att det ska fungera, arbeta tillsammans, inte var och en för sig.

Åsa Lundquist Coey pekade också på vikten av impulskontroll, att ta ett steg tillbaka i stället för att tända på alla cylindrar och gå i försvar när en kollega säger något. Lugnt ställa en öppen fråga: Hur menar du? Det sparar man mycket energi på och resultatet blir så mycket bättre, att faktiskt ta till sig andra människors syn på saker och ting.

Åsas frågor fick i gång livliga diskussioner bland deltagarna. Balans i livet till exempel är inte alls nödvändigt, tvärtom, vi behöver kraften i obalansen. Men det är återhämtningen mellan varven vi inte kan vara utan. 

Jane Bergstedt, red.

Ansvarig för sida:

Jane Bergstedt 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Vikarierande redaktör

E-post:
Uppdaterad: 2011-12-19

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.