Hoppa till innehåll

TA | ”Det är himla kul att vara med och påverka”

Sofie Ivarsson valdes till ny ordförande för FSAstud på årsmötet i Stockholm i slutet av november. Här presenterar hon sig själv och välkomnar synpunkter och idéer på mejl.

Bildtext: Sofie Ivarsson är FSAstuds nya ordförande för verksamhetsåret 2012.

Foto: Privat

Jag är 23 år och uppväxt på landet utanför Uppsala med mamma, pappa och två systrar. Jag har sedan jag var tonåring varit engagerad i föreningslivet som barn- och ungdomsledare och barngymnastikledare. Jag har också suttit som förtroendevald på både klubbnivå och länsnivå.

På gymnasiet läste jag samhällsprogrammet och har sedan jobbat inom livsmedelssektorn, samt läst ett år på folkhögskola.
I dag läser jag tredje terminen på Hälsohögskolan i Jönköping.

Jag började intressera mig för FSA och FSAstud redan i början av min första
termin och valde att åka på Inspirationshelgen i Nacka för att få lära mig mer om FSA och facket. Där fick jag en klarare bild av vad förbundet står för och vad de arbetar med.

Det var givande att få träffa studenter från andra orter och att lära känna aktiva studenter från min egen högskola. Jag blev sedan tillfrågad om jag ville sitta som ordinarie ledamot för Jönköping i den centrala styrelsen och tackade självklart ja.

Efter det har mitt engagemang bara växt sig starkare. Efter ett år som ledamot i centrala styrelsen och som ordförande för FSAstud i Jönköping har jag lärt mig så otroligt mycket. Jag har växt som person och blivit säkrare i min yrkesidentitet som blivande arbetsterapeut.

Som engagerad i FSAstud får man otroligt mycket mer kunskaper och
kontakter vid sidan av utbildningen vi läser. Det är jätteroligt och ger energi och erfarenheter. Jag tycker verkligen att det är himla kul att vara med och påverka.

Nu känns det helt fantastiskt att få äran att sitta som ordförande för FSAstud. Jag är enormt stolt och glad att få denna möjlighet. Jag förväntar mig ett lärorikt och roligt år med den nya styrelsen. Alla verkar ha något de brinner för och det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan åstadkomma under 2012.

För mig är det viktigt att man verkligen känner engagemang och att man valt att sitta i styrelsen för att man vill utföra ett arbete. Jag hoppas att vi under året kan fortsätta att påverka utbildningen, men även samhällets kunskap och syn på arbetsterapi.

Det är också viktigt för mig att alla känner att deras engagemang ger dem något tillbaka och att de utvecklas som personer. Som ordförande vill jag tillsammans med styrelsen lyfta viktiga frågor som vi brinner för, där engagemanget  är viktigt för att vi ska göra ett gott arbete. Hör gärna av dig!

Sofie Ivarsson
Termin 3, Hälsohögskolan, Jönköping
sofieivarsson@hotmail.se

Ansvarig för sida:

Jane Bergstedt 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Vikarierande redaktör

E-post:
Uppdaterad: 2011-12-19

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.