Hoppa till innehåll

TA | En inspirerande helg i Nacka

Roligt, kreativt och engagerande. Framtiden ser ljus ut, det finns otroligt mycket att göra med en arbetsterapeutexamen, säger studenterna Elin Löfgren, Norrköping, och Rana Gabrail, Jönköping, efter inspirationshelgen för studerandemedlemmar i Nacka i mitten av oktober.

Under helgen 15–16 oktober anordnades en inspirationshelg för FSAs studerandemedlemmar i Nacka, Stockholm. FSAs studentombudsman Sanna Feldell och FSAstuds centrala styrelse höll i trådarna. Drygt 40 studenter deltog för att inspireras av möjligheterna i sitt blivande yrke och få större inblick i FSA som organisation och vad facket gör för studerande och yrkesverksamma.

Under helgen kunde man delta i olika workshops, föreläsningar och paneldebatter. Paneldebatten med nyexaminerade och deras erfarenheter som nya ute i yrkeslivet gav stor möjlighet att få svar på funderingar och frågor om allt möjligt som har med yrket, anställningar och studier att göra. På lördagskvällen bjöds på buffémiddag med lekar och humöret var på topp hos alla deltagande.

Hur fick ni reda på att det skulle vara en inspirationshelg?

– Sofie Ivarsson, ordförande för FSAstud i Jönköping, och några till från den lokala styrelsen berättade om FSA för oss T1:or. Där berättade de att inspirationshelgen skulle äga rum. Jag och en till ville åka hit för att vi tyckte det verkade roligt. Nu har jag fått koll på vad FSA är för något, säger Rana Gabrail, Jönköping, termin 1.

– Jag åkte hit för att jag sitter med i den lokala styrelsen och ville få en bättre bild av arbetet inom FSAstud och den centrala styrelsen, säger Elin Löfgren, Norrköping, termin 3.

Vad har varit roligast och mest inspirerande under helgen?

– Lekarna har varit superroliga, speciellt när vi skulle göra vårt eget hjälpmedel. Jag har lärt mig mycket och alla verkar ha haft jätteroligt. Hela helgen har varit bra, det har varit en röd tråd och de har verkligen fått med allt viktigt. Vi har fått möjlighet att fråga mycket och fått inblick i de olika utbildningarna runt om i Sverige, hur deras verksamhetsförlagda utbildning (VFU) ser ut och vad de läser och inte läser, säger Rana.

– All kreativitet som uppstått när man träffat nya studenter, som precis börjat utbildningen och att få träffa FSAstuds centrala styrelse, säger Elin.

Vad tar ni med er hem?

– Det är viktigt att vi studenter bidrar till att skapa nya arbetsområden, så att vi breddar oss och får fler arbetsplatser att söka till, säger Rana.

– Att arbetsterapeutyrket verkligen har en framtid för sig. Det finns ju så otroligt mycket vi kan göra med vår utbildning. Det har varit oerhört intressant att träffa och höra alla människor som föreläst under helgen, att förstå hur mycket vi faktiskt kan göra av ”ingenting”, säger Elin.

Är ni engagerade i FSAstud på era utbildningsorter?

– Jag har varit på ett möte innan den här helgen, men jag kommer att gå på fler möten nu, säger Rana.

– Jag sitter som PR-ansvarig i Norrköping och hoppas att få engagera mig i den centrala styrelsen till nästa år. Det kommer att bli inspirerande och roligt och det är något jag verkligen ser fram emot, säger Elin.

Är det viktigt att studenter från de olika studieorterna kan träffas och diskutera sina utbildningar med varandra?

– Absolut, man förstår att det är viktigt att vi går ihop, att vi jobbar alla tillsammans oavsett utbildningsort. Nu känner jag mig ännu mer förväntansfull, det ska bli så roligt att själv få börja jobba sen. Det är fascinerande att se och höra hur de som är arbetsterapeuter kommit dit de är i dag, avslutar Elin.


Sophia Ljungren
Ordförande FSAstud

Ansvarig för sida:

Jane Bergstedt 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Vikarierande redaktör

E-post:
Uppdaterad: 2011-11-18

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.