Hoppa till innehåll

TA | Gerillakampanj i Almedalen

FSA deltog tillsammans med Saco, Saco Studentråd, Akademikernas a-kassa (AEA) samt elva andra förbund under Almedalsveckan 2011, den 3 till den 6 juli. Tillsammans anordnades under Sacoparaplyet ett femtiotal seminarier och andra aktiviteter.

Bildtext: FSAs ordförande Lena Haglund och styrelseledamoten från Gotland Emma Eriksson i vimlet på Visbys gator.

Text & foto: Malin Stedt Gustavsson

Få vardagen att funka

FSA anordnade på måndagen seminariet Få vardagen att funka, om äldres vardagsliv. 

Ordförande Lena Haglund var moderator för seminariet som handlade om hur vardagen ser ut för äldre i Sverige och en vision om hur den skulle kunna se ut. Innehållet i seminariet bestod av klientberättelser, en beskrivning av demografin samt en frågestund med forskare och yrkesverksamma. Dessutom presenterades FSAs nya skrift Livsboken och en Facebookkampanj.

Med i Almedalen fanns också Maria Stenmark med sina två terapihundar/vårdhundar. Maria deltog under måndagen och pratade med människor som passerade kårhuset Rindi där Saco höll seminarier.

Du kan ta del av webbsändningarna av FSAs seminarium och många andra i efterhand via: www.saco.se/play.

Var dig själv – hela livet ut

För första gången valde FSA att lansera en kampanj på Facebook i samband med Almedalsveckan. En kampanj som heter Var dig själv – hela livet ut.
Tack vare olika gerillakampanj-aktiviteter väckte FSA uppmärksamhet i Almedalen om kampanjens sida på Facebook (www.facebook.se/vardigsjalv) och kunde därmed också lättare föra en dialog om FSAs budskap med de som deltog i Visby. FSA stämplade exempelvis tidningar och affischer med vårt budskap och satte upp magneter på nyhetsredaktionernas bilar.

Syftet med kampanjen var också att marknadsföra FSAs nya skrift Livsboken.

Livsboken

Livsboken är en skrift som ska hjälpa till att förbereda framtiden. En vägledning för närstående – och kanske framtida vårdpersonal – att ta hand om dig på det sätt du önskar. Genom att du skriver ned dina beslut om din framtid hjälper du din omgivning att ta kloka beslut när du själv inte längre kan göra det.

Livsboken har tagits fram tack vare ett stort engagemang hos arbetsterapeuter som har svarat på en enkät samt genom samverkan med berörda utskott som velat lämna synpunkter. Likaså har vi uppmanat allmänheten genom Facebook att komma in med sina synpunkter. Allt för att skriften ska bli så bra som möjligt.
Skriften finns både på FSAs webbplats och på Facebooksidan att ladda ner för allmänheten.

Arbetsterapins dag

Kampanjen tog inte slut i samband med Almedalen, den kommer att fortgå.
Extra aktuell kommer den säkerligen vara i samband med Arbetsterapins dag den 20 oktober som i år har temat: Aktivitet – en mänsklig rättighet.

Till Arbetsterapins dag kommer även Livsboken att finnas för beställning. Likaså kommer Livsboken att finnas i FSAs förlag för arbetsterapeuter att beställa.

 

Ansvarig för sida:

Jane Bergstedt 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Vikarierande redaktör

E-post:
Uppdaterad: 2011-09-02

Ämnen:

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.