Hoppa till innehåll

TA | Arbetsterapi internationellt

FSA arbetar på olika sätt med arbetsterapi i internationella sammanhang. Genom att följa detta arbete har du möjlighet att engagera dig i din profession på en världsomspännande nivå.

COTEC – den europeiska sammanslutningen för arbetsterapeuter

FSAs förbundsordförande och delegat i COTEC, Lena Haglund, deltog i COTECs senaste möte i Slovenien i mars. Frågor som är aktuella inom COTEC just nu är:

  • ny organisationsstruktur för framtiden, 
  •  samverkan med ENOTHE (European Network of Occupational Therapy in Higher Education),
  • COTEC firar 25 år, vilket kommer att uppmärksammas i höst,
  • nytt ställningstagande, Position paper on European Year of Volunteering 2011, har antagits och finns att läsa här.

Läs mer om COTEC på följande adress: www.cotec-europe.org och Enothe: www.enothe.hva.nl.

Nästa års stora händelse

COTEC har utsett FSA som värd för den nionde europeiska arbetsterapikongressen. Vi har fått uppdraget att anordna kongressen för att svensk arbetsterapi har gott anseende internationellt.

Kongressen som kort och gott kallas COTEC2012 går av stapeln torsdagen den 24 till söndagen den 27 maj 2012 på Stockholmsmässan. Vi räknar med drygt 1 000 deltagare från hela Europa, men även andra delar av världen. Detta möjliggör ett spännande utbyte av erfarenheter och idéer från forskare, utbildare, studenter och kliniskt verksamma arbetsterapeuter.

Tema och keynote speakers

Kongressens tema är Occupation Diversity for the Future. Keynote speakers som öppnar de fyra kongressdagarna är följande personer:

  • Zsuzsanna Jakab, WHO, Regional Director for Europe
  • Susanne Iwarsson, professor, Lunds Universitet
  • Barbara Piškur, lärare och doktorand vid Zuyd University, Nederländerna
  • Anne Carlsson, ordförande, Reumatikerförbundet

Ta tillfället i akt – presentera din verksamhet/studie

Vill du och dina kollegor presentera er verksamhet/studie? Skicka då in ett abstract på kongressens hemsida senast den 5 oktober 2011. Du kan välja mellan muntlig presentation (20 min), workshop (en timme) eller poster. I mitten av november publiceras hela programmet på kongressens webbplats.

Kongressavgiften – så här mycket får du

Om du registrerar dig före den 1 februari 2012 betalar du en lägre kongressavgift; 4 300 SEK exkl moms. I avgiften ingår hela kongressprogrammet, kaffe, lunch, kollektivtrafikkort i Stockholm under kongressdagarna samt mottagning i Stockholms stadshus den 24 maj 2012. Mycket för pengarna alltså!

Som student erbjuds du en reducerad avgift, 2 500 SEK exkl moms (vid registrering före den 1 februari). Det finns även möjlighet att betala en endagsavgift 2 500 SEK exkl moms (vid registrering före den 1 februari). Färsk kunskap och nya erfarenheter och vänner får du på köpet!

Önska dig eller ge bort värdecheckar till kongressen

Det finns även möjlighet att köpa värdecheckar till kongressen – till dig själv eller till någon som du vill uppmärksamma!

Varför ska du delta?

Detta är ett unikt tillfälle för kompetensutveckling på internationell nivå. Och denna gång så nära som här i Sverige. Prata redan nu med dina kollegor och arbetsgivare om denna möjlighet, förbered dina vänner i Stockholm på att du kommer och övernattar några dagar i maj 2012 och gör dig redo för ett oförglömligt event.

Håll dig uppdaterad

Läs mer: www.cotec2012.se och på Facebook. Vid frågor: Kontakta Tina
Sandulf; tisa.fsa@akademikerhuset.se, tel: 08-466 24 48.


Tina Sandulf
Förbundssekreterare, FSA

Ansvarig för sida:

Jane Bergstedt 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Vikarierande redaktör

E-post:
Uppdaterad: 2011-06-09

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.