Hoppa till innehåll

TA | MoHO-konferens för att hedra minnet av professor Gary Kielhofner

Den 7 och 8 januari var det dags för den andra internationella konferensen kring MoHO (Model of Human Occupation) på Illinois University i Chicago. Den ordnades även för att hedra minnet av professor Gary Kielhofner som gick bort mycket hastigt i september 2010. Modellen presenterades för 30 år sedan, vilket också uppmärksammades.

Text: Lena Haglund

Konferensen skedde i samverkan mellan University of Illinois och Karolinska
Institutet. Det var cirka 60 deltagare, varav sju från Sverige, där flera av dem hade framträdande uppdrag. Bland annat var Lena Borell, professor i arbetsterapi vid KI, moderator under konferensen och docent Hans Jonsson, keynotspeaker.

Vid konferensen presenterades aktuell forskning inom modellens ram. Presentationerna återspeglade såväl utveckling av instrument, interventioner utifrån modellen, användandet av MoHO för utvärderingsstudier samt arbetsterapeuters praktiska tillämpning av modellen.

Är du intresserad av presentationerna kan du ta del av abstracten och information om alla deltagare genom att besöka Clearinghouse webbplats: www.moho.uic.edu/. Där finner du också annan information om MoHO och utvecklingen som sker.

Idag finns mer är 540 artiklar publicerade kring MoHO och i mer än 65 av artiklarna medverkar svenska författare.

FSA har sedan många år tillbaka en informationssida på vår webb om MoHO. Där finns bland annat en översikt över de instrument som används på svenska med anknytning till MoHO. Du hittar sidan på följande länk: www.fsa.akademikerhuset.se/Min-profession/MoHo.

Ansvarig för sida:

Catharina B Tunestad 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Redaktör

E-post:
Uppdaterad: 2011-03-25

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.