Hoppa till innehåll

TA | Vivianne tackar för sig

Bildtext: Per Sjödin är ny ombudsman på FSAs kansli sedan oktober. Han efterträder ombudsmannen Vivianne Tånneryd som gick i pension vid årsskiftet.

Text och foto: Catharina B Tunestad

Efter tio år som central ombudsman på FSA tackar Vivianne Tånneryd, 63, för sig och går i pension.

– Jag kommer sakna mina kollegor, kontakten med medlemmarna, de duktiga, trevliga fackliga förtroendemännen som jag samarbetat med – och i viss mån även stressen, säger Vivianne Tånneryd och skrattar lite åt det sista.

Vivianne Tånneryd började som ombudsman på FSAs kansli år 2001.
Hon har en bakgrund som personaladministrativ socionom. Innan hon kom till FSA hade hon en tjänst inom Försvarsmakten där hon sysslade med hemliga uppgifter.

Hon har hela tiden haft ansvaret för Stockholms län kretsar, vilket innefattat både landsting, kommun och privat sektor, parallellt med ett annat län, nu senast Örebro.

Vivianne har sysslat både med löne- och avtalsfrågor, förhandlingsverksamhet, rehabärenden och övriga medlemsfrågor.

En stor del av arbetstiden har hon ägnat åt enskilda medlemsärenden, något som legat henne närmast om hjärtat.

– Jag har haft många förtroliga samtal med medlemmar som suttit i en besvärlig arbetssituation, säger Vivianne och fortsätter:

– När man kan hjälpa till att hitta en lösning. så att både medlemmen och arbetsgivaren känner sig nöjda, då är ombudsmannarollen särskilt tacksam.

Hon vill framföra ett varmt tack till de förtroendemän som hon haft kontakt med och medlemmarna, samt tacka kollegorna på kansliet för åren de haft tillsammans.

– Nu kommer jag ägna mig åt familjen, vänner och trädgårdsarbete på landet. Jag funderar även på att börja läsa spanska, säger hon och avslöjar att hon inte är främmande för att prova något helt nytt – som stenhuggeri.

– Det testade jag hos en bekant nyligen och det var helt fantastiskt att hugga i sandsten, så det kanske blir min nya hobby!

Ansvarig för sida:

Catharina B. Tunestad 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Redaktör

E-post:
Uppdaterad: 2011-02-22

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.