Hoppa till innehåll

I Norrköping träffas vi i Träningslägenheten

Bildtext: Norrköpings Campus, Kåkenshus.

Text: FSAstud i Norrköping

Linköpings universitet campus Norrköping ligger vid Motala ström i det centrala industrilandskapet. Här har Arbetsterapeutprogrammet funnits sen vårterminen 2008. Campusbyggnaden Kåkenhus, arbetsterapeutstudenternas huvudbyggnad, var tidigare en bommullsfabrik och har renoverats till ett modernt Hälsouniversitet med den gamla charmen bevarad. Inne i huvudbyggnaden finns Clinicum som nyttjas av arbetsterapeut- och sjuksköterskestudenter. Här finns rum för praktiska färdighetsträningar och basgrupp.

Här har vi även Träningslägenheten, utrustad med kök, vardagsrum, toalett, sovrum samt diverse hjälpmedel. Hälsouniversitetets samtliga utbildningar stoltserar med PBL (problembaserat lärande).

Fördelarna med PBL är att man utgår ifrån ett fall där man identifierar ett problem, som man med hjälp av litteratur ska lösa. Som resultat av detta blir studenterna bra på att arbeta självständigt och i team för att lösa problem.

Norrköpings lokala FSAstud styrelse träffas regelbundet i Träningslägenheten för möten. Styrelsen är en grupp studenter som har gemytliga möten med fika i sofforna samtidigt som det planeras olika aktiviteter för studenterna. Vi har i samband med Arbetsterapins dag påbörjat en Wii-turnering för att skapa gemenskap inom klasserna samt att medvetandegöra farmateknologin inom arbetsterapin. Turneringen avslutas i samband med det årliga Julmyset med ett klasspris till vinnarna. Vi upplever att vi har ett inspirerande universitet med engagerande lärare, som exempelvis FSAs ordförande Lena Haglund, samt ett högt studentengagemang inom sektion, festeri, fadderi och FSAstud.

Ansvarig för sida:

Catharina B Tunestad 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Redaktör

E-post:
Uppdaterad: 2011-01-05

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.