Hoppa till innehåll

Fullmäktigeskolan – uppskattad nyhet för i år

En nyhet för i år var Fullmäktigeskolan. Den besöktes av många delegater och var uppskattad. Agneta Thor och Per Sjödin från FSAs kansli höll ett seminarium om hur fullmäktigeförhandlingar går till, liksom röstningsproceduren och beslutsgången för ett eller flera förslag. Hädanefter kommer Fullmäktigeskolan bli ett stående inslag på fullmäktige.

 Vad tyckte du om fullmäktigeskolan?

 

Kent Gustavsson
Kent Gustavsson, Skaraborgskretsen:


– Även om jag själv jobbat lite fackligt tidigare inom Metall, tycker jag det är bra med både Fullmäktigeskolan och den skriftliga information jag fick inför fullmäktige.
– Det är något att ta med sig hem och förmedla till andra. Det kanske gör att de inte blir lika rädda  för att engagera sig fackligt.

Annika Månsson
Annika Månsson, Skaraborgskretsen:


– Jag tror det generellt finns en dålig föreningskunskap. Det finns en trygghet i att veta vad som händer, hur det går till på fullmäktige.
– Det är bra att känna till hur man ska agera i samband med omröstningar.
– Vi har tidigare haft en motionsgenomgång på ett kretsmöte.

Elisabeth Nordmark-Andersson
Elisabeth Nordmark-Andersson, Nordvästra kretsen i Stockholm:


– Det var ett bra initiativ. Jag är här för att se och lära då jag är ny i jobbet. Det är också mitt första fullmäktige. Det ska bli spännande, jag har läst igenom alla motionerna och känner mig väl förberedd.


Anna-Lena Burström
Anna-Lena Burström, Västernorrlands krets:


– Det här är mitt första fullmäktige.
– Det är bra att få lära sig hur det går till från början till slut, även om jag i stora drag känner till vad jag som delegat förväntas göra, och vilka rättigheter jag har.
–- De motioner som ska bli mest intressant att följa handlar om instruktioner till valberedningen och översynen av frekvensen till fullmäktige.

Ansvarig för sida:

Catharina B Tunestad 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Redaktör

E-post:
Uppdaterad: 2011-01-05

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.