Hoppa till innehåll

Hälsning från FSAstud i Örebro

Nu har äntligen tåget kommit till arbetsterapeutprogrammet i Örebro!

Text: FSAstud Örebro

Örebro är en mycket trevlig, mellanstor, svensk stad, som har ett rikt studentliv trots att universitetet bara är tio år ungt. För varje år som går ökar antalet studenter här. Vi som pluggar till arbetsterapeut blir också fler och fler. Varje termin kommer det en ny kull AT-studenter.

Arbetsterapeutprogrammet i Örebro kommer från och med hösten 2011 att struktureras om. Vi i FSAstuds lokala styrelse är mycket nöjda med hur planen hittills sett ut.

Bland annat har VFU:n spridits ut så att det är några veckor i flera olika terminer istället för att allt ligger i termin 5 som nu. Den hittills så jobbiga tredje terminen full med fysiologi, anatomi och sjukdomslära kommer att splittras upp så att inte allt teoretiskt hamnar efter varannat. De "ettor" som börjar 2011 har alltså mycket bra att se fram emot.

Vi i FSAs studs lokala styrelse i Örebro har representanter från termin 3, 4 och 5. Att vi inte har några styrelsemedlemmar från andra terminer kan nog till stor del bero på att dessa utbildningar sker på distans. Här i Örebro kan man alltså välja om man vill studera på distans eller på plats. Distansutbildningarna startar varje vår och de andra startas på hösten.

Vi som sitter i styrelsen är ett litet men glatt gäng som ordnar olika sorters aktiviteter. De aktiviteter som vi har ordnat har haft som syfte att vi som går i de olika terminerna ska lära känna varandra och ha roligt tillsammans. Vi hade till exempel en Tacokväll för "ettorna" förra hösten som blev mycket uppskattad. Vi hade då ett 50-tal gäster! I slutet på förra året hade vi också en julfest för alla AT-studenter, även den blev mycket lyckad.

Under våren jobbade vi för att lägga in en föreläsning i "tvåornas" schema. Den här föreläsningen höll Anna Rohlin-Larsson i och den kallades för Fritt Fram. Den handlade om hur man skulle bemöta HBT-personer inom sitt yrke. En mycket spännande föreläsning som varmt rekommenderas. I slutet av vårterminen ordnade vi en brännbollskväll med efterföljande grillning för alla arbetsterapeutstudenter. Ett 30-tal från olika terminer dök upp och gjorde det hela till en riktig trevlig kväll.

Nu håller vi för fullt på att planera för höstens händelser. Nästa stopp blir både i Norrköping och Jönköping!

Ansvarig för sida:

Catharina B. Tunestad 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Redaktör

E-post:
Uppdaterad: 2010-11-26

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.