Hoppa till innehåll

Välkommen till Björkarnas stad!

Så var FSAstud-tåget framme i Umeå. Här möts du av en stad full av studentvimmel – och björkar! Universitetet ligger i anslutning till NUS (Norrlands Universitets Sjukhus) och Umeås stadskärna når du på en snabb cykelbron ”Svingen”.

Bildtext: Här, i Vårdvetarhuset, håller arbetsterapeutstudenterna till vid Umeå Universitet.

Text: FSAstud Umeå

På Universitetsområdet finner du kårhusen som på helgerna flitigt besöks av oss studenter. Att gå ut och träffa studenter från andra utbildningar är roligt och många nya kontakter knyts. I Umeå är alla välkomna!

Det händer alltid någonting i Umeå, är det inte festival så är det mässa, olika föreställningar eller loppis. Till IKSU vallfärdar studenterna. Här tränas det dagarna i ända. Här finns allt, både för den som vill ”gymma” och den som vill köra instruktörsledda pass. I maj kommer den efterlängtade brännbollscupen,
då människor från hela landet samlas på de gröna ängarna för att kämpa om segern. Festligheter blandas med brännboll på hög nivå.

I Vårdvetarhuset finner du arbetsterapeutstudenterna som delar sina lokaler med sjukgymnast- och sjuksköterskestudenter. Dagarna spenderas ofta I föreläsningssalar eller med näsan i en bok på medicinska biblioteket.

Föreläsningarna gästas av, förutom våra egna universitetslärare, läkare, yrkesverksamma arbetsterapeuter och patienter/brukare. Här blandas undervisningen med teoretiskt arbete men också en hel del praktiska moment. Vi jobbar mycket med arbetsterapimodellen OTIPM, tack vare att vi har fördelen att ha Anne Fisher hos oss. Som arbetsterapeutstudenter i Umeå får vi göra många klientintervjuer och observationer, allt för att vi ska lära oss att arbeta klientcentrerat. Det är roligt och framförallt lärorikt att få träffa klienter redan under utbildningstiden.

Rullstolsveckan, som vi har i termin fyra på Hjälpmedelscentrum Norr, är uppskattad av oss studenter. Här får vi skruva, köra och ramla, vilket ökar vår kunskap om rullstolen i vardagen. Vi tillverkar ortoser, arbetar med läder, tränar förflyttning, ja listan kan göras lång…

Den lokala FSAstud styrelsen i Umeå träffas varannan tisdag över ett lunchmöte
i Bostaden. Vi har representanter från varje termin. Våra möten är öppna för medlemmar, så välkommen att delta!

Nästa stopp för FSA-tåget blir i Örebro.

Ansvarig för sida:

Catharina B. Tunestad 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Redaktör

E-post:
Uppdaterad: 2010-10-30

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.