Hoppa till innehåll

Därför älskar vi att plugga i Luleå...

Då har FSAstud-tåget kommit till Luleå!

Text: FSAstud Luleå

Välkommen till lugnet, här finns det plats för alla! Och du kan pulsa runt i termobrallor utan att skämmas (i övriga Sverige föredrar man att frysa framför att hålla sig varm...).

Här läser vi utbildningen på distans.  Under varje termin finns fyra inplanerade campusveckor då studenterna förväntas vara på campus i Luleå. Dessa veckor är jämnt utspridda och är ofta lagda med tre till fyra veckors mellanrum. Så en gång i månaden tar man sitt pick och pack och beger sig norröver, som att åka på semester, fast plugga samtidigt.

Under resterande veckor befinner sig var och en hemma på sin egen kammare, framför sin egen skärm.

Utan dessa magnifika instrument som webcam och headset skulle inte en sådan här utbildning vara möjlig. Att träffas på skolans mötesplats och boka virtuella grupprum är vardagsmat för oss. Vi ses dagligen på den tid då det passar oss. Vi kan enkelt koppla upp och koppla ifrån. När en föreläsning precis avslutats kan du en minut senare sitta vid ditt köksbord och äta lunch.

På rasten hinner du ut med hunden och ska målarna komma och fixa om sovrummet kan du enkelt släppa in dem och sedan återgå till föreläsningen direkt.

Du utnyttjar med andra ord tiden maximalt. Förutom en gång i månaden då du inte längre kan slänga dig på cykeln.

Klassgemenskapen är god trots de långa avstånden rent geografiskt.

På våra campusveckor lever vi tätt inpå varandra 24 timmar om dygnet, då vi nästan bor på samma ställe allihop. Ingen känner sig ensam.

Genom att vi ofta har grupparbeten så får vi också ytterligare en andledning att träffas och det gör att vi ”ses” mellan campusveckorna.

Vi i FSAstud Luleå träffas varannan vecka då vi kopplar upp oss och diskuterar och genomför aktiviteter på samma sätt som beskrivits ovan. Vi håller kontakten mycket via mejl mellan träffarna och har bestämda ansvarsområden.

I skrivande stund planeras en aktivitet IRL (in real life) i vecka 15. Då kommer vi samla studenter från alla terminer, liksom lärare och bjuda på en helkväll med temat ”Starta eget som Arbetsterapeut”.

Summa summarum: genom att plugga till arbetsterapeut på distans får du behålla ditt liv ”hemma”, bli superhaj på datorer och får chansen att besöka Luleå som har allt du kan tänka dig och lite till.

Nu rullar FSAstud-tåget vidare mot Umeå!

Ansvarig för sida:

Catharina B. Tunestad 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Redaktör

E-post:
Uppdaterad: 2010-10-30

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.