Hoppa till innehåll

COTEC-mötet i Zagreb 2010

För vårens COTEC-möte stod den Kroatiska arbetsterapeutorganisationen som värd. Ett välplanerat och varmt välkomnande mötte oss under mötesdagarna. Många av medlemsrepresentanterna var engagerade på olika sätt.

Text: FSAs delegater i COTEC,
Agneta Carlsson och Inga-Britt Lindström

Detta möte var det sista för ordförande Maria Skouroliakos från Grekland, som under många år lett COTECs arbete fram till det som länge varit aktuellt - nämligen att knyta COTEC närmare EU.

Under mötet beslutades att COTEC ska arbeta fram ett ”political statement” som anknyts till årets EU-tema Poverty and Social Exclusion.
COTECs styrelse presenterade även en plan för att bli en accepterad organisation som samarbetar med EU.

Sverige har varit med att utforma dokumentet Occupational Therapy for Active Ageing in Europe. Dokumentet ligger ute på COTECs webbplats och kommer att användas i marknadsföring av arbetsterapi inom äldreområdet.

COTEC har även fastställt en guideline för hur en etisk kod för arbetsterapeuter kan utformas i de olika länderna. FSA har varit aktiv i detta arbete.

Vi informerade även om det pågående arbetet med COTEC-kongressen i Stockholm 2012.

Mötet avslutades med att Anu Söderström från Finland valdes till ny ordförande och Silvio Tocco från Italien till ny sekreterare. Nästa COTEC-möte hålls i Helsingfors i höst.

Ansvarig för sida:

Catharina B. Tunestad 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Redaktör

E-post:
Uppdaterad: 2010-10-30

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.