Hoppa till innehåll

TA nr 1

2010-10-30 När livsberättelsen blir ett redskap

Under hösten deltog nio arbetsterapeuter i en kurs i TTM (The Tree theme Method). Kursen bestod av fem kursdagar med föreläsningar, gruppdiskussioner och workshops. Mellan kurstillfällena avsatte deltagarna viss tid för inläsning av litteratur och en examinationsuppgift.

2010-10-30 Lönestatistiken 2009

Tack alla som svarat på webbenkäten, och bidragit med uppgifter!

2010-10-30 Med Talkout vidgas Marcus värld

Ett nytt avancerat hjälpmedel för att samtala med andra gör det möjligt för Marcus Brogren att höras bättre och bli mer självständig och delaktig i samhället. Den nya tekniken gör att han både kan smsa, mejla och tala genom datorn Talkout som ersätter den gamla Deltatalker. Nu blir det ännu lättare när han ska ut och föreläsa om sitt liv som CP-skadad.

2010-10-30 "Det här ger mitt liv mening"

Om det är struktur och färdiga mallar som gäller på Ord & Bild, råder desto större frihet på tidningen Snabelposten. Där bestäms innehållet allteftersom vad arbetstagarna känner för att skriva om i nästkommande nummer. Kändisar står högt upp på listan och är ett återkommande inslag. Få är de artister, idrottare och politiker som sagt nej till en intervju av Snabelpostens reportrar.

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.