Hoppa till innehåll

Vi söker ny kanslichef

Är du Sveriges Arbetsterapeuters nya kanslichef? Sveriges Arbetsterapeuter utlyser nu en spännande och bred tjänst som kanslichef då nuvarande kanslichef går i pension under våren 2019.

Uppdraget

Som kanslichef är du ytterst ansvarig för det operativa arbetet på kansliet; du ska leda och fördela arbetet utifrån förbundspolitiska beslut. Du ansvarar för ekonomisk planering, uppföljning och rapportering. Detta sker nära den förtroendevalda förbundsstyrelsen och i synnerhet i samspel med förbundsordföranden. Som kanslichef arbetar du utifrån förbundets vision, strategier och fokusområden och har övergripande ansvar för att sammanställa, genomföra och följa upp verksamhetsplan och aktiviteter som är kopplade till den. Du har budget- och personalansvar samt är förbundets firmatecknare.

Arbetsuppgifterna kan vara stora som små och gälla allt från att driva större projekt till att attestera fakturor. Som kanslichef har du även externa uppdrag, exempelvis att företräda förbundet i Akademikertjänst, ett gemensamt bolag med fem andra Sacoförbund, eller att vara delaktig i Sacos övergripande verksamhetsarbete.

Att vara kanslichef är inget ensamjobb. Du har en engagerad och klok förbundsstyrelse med dig. Du har duktiga medarbetare omkring dig samt en relativt ny ledningsgrupp med en biträdande kanslichef och chefer som företräder delområden i förbundets verksamhet.

Din profil

Vi söker dig som drivs av att skapa och utveckla väl fungerande processer och som har god förmåga att strukturera, effektivisera och prioritera. Ditt ledarskap är aktivt, närvarande och tydligt och du skapar förtroende genom att vara kunnig, lyhörd, trygg och prestigelös. Helhetsfokus liksom fallenhet för att se speciella möjligheter och sidospår är viktigt för att trivas i rollen. 

Vi ser vidare att du har förmågan att leda strategiska diskussioner likväl som drivkraften att införa förändring parallellt med att operativt driva och stödja den dagliga verksamheten.

Du har erfarenhet av att leda andra chefer och av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation inom ideell eller offentlig sektor. Du är samhällsintresserad och har högskoleutbildning. Du har gedigen erfarenhet och intresse för ekonomi- och budgetarbete.

Vi erbjuder dig en spännande och omväxlande tjänst som du kommer få möjlighet att utveckla i relation till förbundets framtida behov. Du kommer till ett kansli med gott arbetsklimat, god sammanhållning och engagemang för medlemmarnas bästa. 

Intresseanmälan

I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive Recruitment. Ansökan till tjänsten registrerar du via http://www.source-executive.se senast den 28 november. Har du frågor kring tjänsten, ring eller skriv till Erik Asp på SOURCE, 0733-523481, erik.asp@source-executive.se eller Christel Persson på SOURCE, 0736-55 23 00, christel.persson@source-executive.se. Du kan också höra av dig till facklig företrädare i Saco-föreningen på Sveriges Arbetsterapeuters kansli Malin Curlo, 08-507 488 21, malin.curlo@arbetsterapeuterna.se.

Ansvarig för sida:

Lena Gennemark Edsbäcker 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Kommunikationschef

E-post:
Uppdaterad: 2018-11-19

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.