Hoppa till innehåll

Akademikerkompetens Halmstad

  • Tid: 2018-10-11 13:002018-10-11 16:00
  • Plats: Högskolan i Halmstad, lokal Baertlingsalen, Halmstad

Välkommen att anmäla dig till Akademikerkompetens. Du får en eftermiddag med två högintressanta föreläsningar om kommunikation i arbetslivet.

Föreläsningarna är gratis för dig som är medlem. Du är också välkommen att ta med en gäst som inte behöver vara medlem. Observera att mat och kaffe ej ingår men finns att köpa. Begränsat antal platser - anmäl dig idag!

Program

12.30-13.00 Registrering

13.00-13.05 Välkomnande

13.05-14.14 Om lejon kunde tala, Andreas Bergsten

Problemet: I arbetslivet kommunicerar vi mer och mer med många olika människor. Ju mer brännande samtalsämnet är, desto större är risken att vi missförstår varandra. Ju mer laddad och viktig diskussionen känns, desto mer koncentrerar vi oss på att själva får fram det vi vill ha sagt, vilket gör de andra mindre begripliga för oss.

Lösningen: Fokusera på den andra, på att förstå framför att bli förstådd. Men hur? Så kallat aktivt lyssnande innebär mer än att luta sig framåt och humma "Jag förstår", och det är värt att lägga en del energi på att förbättra dessa färdigheter. I föreläsningen presenteras 5 tumregler för att bli bätttre på att fatta plus en metod för att nå samförstånd i pressade situationer.

14.15-14.45 Mingelpaus

14.45-16.00 Samspel och kommunikation, Lars Losvik

I många organisationer anser man att dålig samspel och kommunikation är viktigaste orsak till att utvecklingen går för sakta och att medarbetare är missnöjda i sitt arbete. I och med den snabba förändringstakt- och digitalisering vi ser i dag har det möjligen aldrig varit viktigare med goda samspel och kommunikation i organisationen. Lars kommer med konkreta tips hur vi kan samarbeta och kommunicera bättre.

Anmälan

Anmälan sker via Akademikerkompetens webbplats.

AkademikerKompetens välkomnar medlemmar i Naturvetarna, Civilekonomerna, DIK, Jusek, SRAT, Sveriges Arbetsterapeuter, Sveriges universitetslärare och forskare (SULF) och Sveriges Veterinärförbund. 

Ansvarig för sida:

Ulf Lundberg 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Kommunikationsstrateg

E-post:

Uppdaterad: 2018-08-27

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.