Hoppa till innehåll

Akademikerkompetens Östersund

  • Tid: 2017-10-13 13:002017-10-13 16:00
  • Plats: Mittunviersitet lokal "F214" F-huset, Östersund

Välkommen att anmäla dig till Akademikerkompetens i Östersund den 13 oktober. Eftermiddagen innehåller tre högintressanta föreläsningar om bland annat stress, arbetsliv och karriär.

Föreläsningarna är gratis för dig som är medlem. Du är också välkommen att ta med en gäst som inte behöver vara medlem. Observera att mat och kaffe ingår men finns att köpa. Begränsat antal platser - anmäl dig idag! 

Program

ANDERS GUSTAVSSON “Utbränd! - Chefens ansvar?”

En utbränd medarbetare kostar företaget stora summor i oplanerade kostnader. För den utbrända medarbetaren kan de personliga följderna bli katastrofala, i värsta fall död. Föredraget handlar om vad stress är, vad som gör oss stressade och ger ett antal råd för att förhindra stress och utbrändhet.

Anders Gustavsson arbetar som föreläsare och konsult med ledarskapsutveckling samt organisationsutveckling. Med värme, entusiasm och glimten i ögat utmanar han gärna sina åhörare på ett humoristiskt sätt. Anders har en bakgrund som docent i kemi på Kungliga Tekniska Högskolan.

ANITHA RISBERG “Arbetsliv och stress”

Du kan jobba oerhört mycket - BARA du har koll på återhämtningen. Vad är stress och vad händer i kroppen när vi stressar? Varför är återhämtningen så viktig? Få insikter om vad som formar dig. Om negativa och positiva tankar och relationers betydelse för hälsan. 

Anitha har skrivit boken "Stress, prestation och återhämtning" Anitha Risberg är Medicine Doktor i Fysiologi, lektor, företagsledare, föreläsare, författare och fortsätter att bedriva forskning. Som disputerad forskare är Anitha väl tränad att förmedla evidensbaserad kunskap och hon gör det begripligt med tydliga exempel ur vardagen som vi lätt kan identifiera oss med. Hennes undervisningsinsatser har hedrats med priset Master of Academia och hon har även nominerats till Nationalencyklopedins instiftade Kunskapspris.

ULRIKA SEDELL “Bortom glastaket - 7 karriärnycklar för framgång

Ulrika Sedell är beteendevetare, entreprenör, författare och föreläsare. Under föreläsningen får ni ta del av resultatet i hennes bok Bortomglastaket där 26 kvinnor berättar om sina erfarenheter av att ha nått toppositioner i sin karriär. Om vad som gynnat dem, hindrat dem och deras tips till dem som vill göra karriär och som vill verka för en hållbar organisation. Du får tips för din karriär

Ulrika Sedell har 20 års erfarenhet av att utveckla ledarskap som konsult, vd för konsultbyråer, hr-ansvarig och utbildningsansvarig. I näringsliv,civilsamhället och offentlig sektor. Med stor passion för värderingsfrågor, livsbalans och jämställdhet har hon framgångsrikt använt det som medel för att nå resultat både i egna bolag och som chef eller konsult i andras. och metoder för personlig utveckling. 

Om Akademikerkompetens

AkademikerKompetens är en kortare och rikstäckande utbildningsaktivitet av hög kvalitet som är skräddarsydd för dig som är medlem i Sveriges Arbetsterapeuter, Civilekonomerna, DIK, Jusek, Naturvetarna, SRAT och Sveriges Veterinärförbund.

Ansvarig för sida:

Ulf Lundberg 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Kommunikationsstrateg

E-post:

Uppdaterad: 2017-09-05

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.