Hoppa till innehåll

Stefans Löfvens ministrar utsedda

Sveriges Arbetsterapeuter vill särskilt gratulera Lena Hallengren, Annika Strandhäll, Anna Ekström och Matilda Ernkrans och hoppas på fortsatt gott samarbete kring viktiga välfärdsfrågor.

Stefan Löfven har idag den 21 januari 2019 utsett Lena Hallengren till socialminister och departementschef i socialdepartementet, med ansvar för hälso- och sjukvård och äldrefrågor. Samtidigt utsågs Annika Strandhäll till socialförsäkringsminister i socialdepartementet. Sveriges Arbetsterapeuter gratulerar och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete i frågor såsom återgång till arbete, psykisk ohälsa och fortsatt utveckling av den nära vården.

Vi gratulerar även Anna Ekström som utsåg till utbildningsminister och departementschef med ansvar för förskola, skola och vuxenutbildning. Ett särskilt grattis även till Matilda Ernkrans, som är nytt statsråd i samma departement med ansvar för högre utbildning och forskning. Vi ser fram emot ett nära samarbete i viktiga frågor såsom elevhälsa och kompetensförsörjningen i välfärdens viktiga yrken.

Ansvarig för sida:

Ulf Lundberg 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Kommunikationsstrateg

E-post:
Uppdaterad: 2019-01-21

Kalendarium

Senaste numret av Arbetsterapeuten

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.