Hoppa till innehåll

Vad är viktigt för dig?

Starta samtal om vad som är viktigt! Vad är viktigt för dig-dagen är en internationell dag om meningsfulla samtal mellan människor inom vården.

I sin yrkesutövning ställer arbetsterapeuter ofta frågan "vad är viktigt för dig? Det är en del i det personcentrerade förhållningssätt som är grunden i arbetsterapi. Sveriges Arbetsterapeuter vill bidra till en ökad personcentrering inom svensk hälso- och sjukvård och omsorg. Därför ställer vi oss bakom ”Vad är viktigt för dig-dagen, den 7 juni.  

Vad är viktigt för dig-dagen, är en internationell dag med fokus på meningsfulla samtal mellan människor inom vården. Över 30 länder deltog förra året med en mängd olika aktiviteter. Tanken med dagen är att få igång andra former av samtal, både i patientmöten och mellan organisationens medarbetare. Ett samtal om vad som är viktigt kan handla om så mycket. Ett samtal om vad som är viktigt kan förändra vården. Så häng på, starta samtal och glöm inte själv att svara på frågan om vad som är viktigt för dig.

Delta i webbkonferens om personcentrerad vård

För att uppmärksamma ”Vad är viktigt för dig-dagen” anordnar Sveriges Kommuner och Landsting, en digital konferens den 7 juni kl 14-16, om behov och lösningar i den personcentrerade vården. 

Webbsändningen är kostnadsfri men du måste anmäla dig.

Vill du veta mer om arbetsterapi och personcentrering kan du ladda ner vår skrift om arbetsterapi och personcentrering.

Ansvarig för sida:

Ulf Lundberg 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Kommunikationsstrateg

E-post:
Uppdaterad: 2018-06-04

Kalendarium

Senaste numret av Arbetsterapeuten

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.