Hoppa till innehåll

Sveriges första Silviaarbetsterapeuter

Grattis Sveriges första Silviaarbetsterapeuter som har diplomerats i närvaro av H.M Drottningen på Kungliga slottet i Stockholm.

Stort grattis Maria Landin (Göteborg), Lena Nilsson (Enskededalen) och Elin Wulff (Örkelljunga). De har som allra första arbetsterapeuter tagit magisterexamen inom demensvård och diplomerats som Silviaarbetsterapeuter. 

Silviahemmets högtidliga diplomeringsceremoni ägde rum onsdagen den 18 april 2018 på Kungliga slottet i Stockholm i närvaro av H.M. Drottningen. Förrutom Silviaarbetsterapeuterna diplomeras även Silvialäkare och Silviafysioterapeuter.

Magisterutbildning i demensvård är framtagen av Karolinska Institutet i samarbete med Stiftelsen Silviahemmet. 

Inbjudna är bland andra representanter från Karolinska Institutet liksom Silviahemmets samarbetspartners i arbetet för ett mer demensvänligt samhälle.Talare är bland annat Ole Petter Ottersen, rektor för Karolinska Institutet. 

Silviahemmet grundades på initiativ av H.M. Drottning Silvia på alla hjärtans dag 1996. Silviahemmet strävar efter att aktivt delta i utvecklingen av god vård och omsorg av personer med demenssjukdom och deras anhöriga.

Ansvarig för sida:

Ulf Lundberg 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Kommunikationsstrateg

E-post:
Uppdaterad: 2018-04-19

Kalendarium

Senaste numret av Arbetsterapeuten

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.