Hoppa till innehåll

Regeringen utreder välfärdsteknik i äldreomsorgen

Sveriges Arbetsterapeuter är positiva till att regeringen utreder hur personal inom äldreomsorgen ska få bättre förutsättningar att använda välfärdsteknik.

Regeringen

Regeringen ska tillsätta en särskild utredare för att se över och lämna förslag på åtgärder som kan främja införandet av välfärdsteknik inom äldreomsorgen. Syftet är att förbättra förutsättningarna för verksamheterna och personalen inom äldreomsorgen att bättre ta tillvara potentialen i att använda välfärdsteknik.

 

-       Mycket bra att regeringen äntligen tillsatt en utredning om välfärdsteknik. Detta är en fråga som vi i Sveriges Arbetsterapeuter arbetat med i många år. Vi ser fram mot att diskutera arbetsterapeuters forskning, kompetens och erfarenheter kring välfärdsteknik med utredaren, säger Ida Kåhlin, ordförande i Sveriges Arbetsterapeuter

Förslagen ska bland annat gälla ­adekvat stöd, kunskap och förbättrade förutsättningar för personalen, ­samt­ förbättrad samverkan nationellt. Uppdraget ska redovisas senast den 1 mars 2020.

Regeringen ska tillsätta en särskild utredare för att se över och lämna förslag på åtgärder som kan främja införandet av välfärdsteknik inom äldreomsorgen. Syftet är att verksamheterna och personalen inom äldreomsorgen ska få bättre förutsättningar att använda välfärdsteknik.

- Mycket bra att regeringen äntligen tillsatt en utredning om välfärdsteknik. Detta är en fråga som vi i Sveriges Arbetsterapeuter arbetat med i många år. Vi ser fram mot att diskutera arbetsterapeuters forskning, kompetens och erfarenheter kring välfärdsteknik med utredaren, säger Ida Kåhlin, ordförande i Sveriges Arbetsterapeuter

Förslagen ska bland annat gälla ­adekvat stöd, kunskap och förbättrade förutsättningar för personalen, ­samt­ förbättrad samverkan nationellt. Uppdraget ska redovisas senast den 1 mars 2020.

Ansvarig för sida:

Ulf Lundberg 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

E-post:
Uppdaterad: 2018-08-20

Kalendarium

Senaste numret av Arbetsterapeuten

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.