Hoppa till innehåll

Medlemsavgiften cirka 1000 kr billigare från 1 juli

Den 16 maj beslutade riksdagen att återinföra skattereduktion för fackförbundsavgiften. Beslutet innebär att du kommer att få tillbaka 25 % av medlemsavgiften efter skattedeklarationen varje år.

Syftet är att värna den svenska modellen med starka parter som tar ansvar för ordning och reda på arbetsmarknaden. En väl fungerande partsmodell kräver hög organisationsgrad, något som minskat de senaste åren. 

Ulrika Larsson–  Detta är glädjande för våra medlemmar, säger Ulrika Larsson, kanslichef. Extra hundralappar i plånboken är välkomna. Arbetsgivarna har redan i dag rätt att dra av del sin avgift till den arbetsgivarorganisation man är med i, nu får arbetstagarna också denna rätt. Det känns bra och jämlikt. 

Reduktionen gäller från och med den 1 juli i år. Det innebär du kommer att få tillbaka 25 % av sex månaders medlemsavgifter i samband med deklarationen 2019, och året därpå kommer du att få 25 % av 12 månaders medlemsavgifter tillbaka. Förutsatt att du betalar ordinarie avgift som yrkesverksam medlem innebär beslutet att du kommer att få en skattereduktion om 954 kr per år.

Sveriges Arbetsterapeuters kansli kommer att sköta administrationen med Skatteverket och du behöver inte göra någonting för att omfattas av reduktionen.

Ansvarig för sida:

Gelinda Jonasson 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Kommunikatör och webbredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2018-05-17

Kalendarium

Senaste numret av Arbetsterapeuten

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.