Hoppa till innehåll

Lena Haglund utnämnd till hedersmedlem i WFOT

Stort grattis till Lena Haglund (förbundsordförande 2008–2015) som har blivit utnämnd till hedersmedlem i World Federation of Occupational Therapists, WFOT.

Lena Haglund var den 42:a personen att få världsorganisationen WFOT:s hedersutmärkelse. Utmärkelsen delades ut i Kapstaden idag den 23 maj, i samband med WFOT:s världskongress. Bakom nomineringen stod förutom Sverige även övriga nordiska länder, Lettland och Ryssland. 

Då Lena själv inte var på plats fick Annika Lexén, förbundsledamot och delegat för WFOT, ta emot utmärkelsen, som utannonserades på scenen till tonerna av Avicii. WFOT:s ordförande Marilyn Pattison lyfte Lenas bidrag till Norden, Baltikum och Ryssland genom hennes forskning, utveckling av pedagogiska metoder och instrument samt stöttning till andra arbetsterapeutorganisationer. 

Lena Haglund

— Jag blev mycket överraskad när Marilyn Pattison, president i WFOT, ringde och meddelade att jag fått utnämningen. Har aldrig tänkt tanken att jag skulle få en sådan utnämning. Jag är stolt, hedrad och oerhört tacksam över att man uppmärksammat mitt arbete och engagemang för arbetsterapi både nationellt och internationellt, säger Lena Haglund.

WFOT består av 101 medlemsländer och representerar ca 550 000 arbetsterapeuter från hela världen. Som medlem i Sveriges Arbetsterapeuter är du automatiskt också medlem i WFOT. Du kan läsa mer om WFOT här. 

Ansvarig för sida:

Vera Songer 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

E-post:
Uppdaterad: 2018-05-23

Ämnen:

Kalendarium

Senaste numret av Arbetsterapeuten

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.