Hoppa till innehåll

Ida Kåhlin klättrar till 43:e plats på Dagens Medicins maktlista

Förra året gjorde Sveriges Arbetsterapeuters ordförande Ida Kåhlin debut på Dagens Medicins lista över Vårdsveriges 100 mäktigaste personer. Efter ett år av flitigt debatterande, nätverkande och inte minst stark närvaro på sociala medier tar hon nu steget in på topp 50 och återfinns på plats 43.

Dagens Medicins motivering lyder:

"En fackförbundsföreträdare som tar för sig och som lyfter fram arbetsterapeuternas betydelse i vården. I januari fick universitetslektorn från Mjölby Dagens Medicins stora debattpris med motiveringen att hon 'tar på ett självklart sätt ställning för människor med sjukdom eller funktionsnedsättning'. Många makthavare nämner hennes namn som en självklar person bland vårdens 50 mäktigaste.".

– Ida Kåhlin har på kort tid blivit en röst att räkna med i Hälso- och sjukvårdssverige. Sedan dag ett som ordförande har hon arbetat brett och strategiskt för att visa vilken skillnad arbetsterapi gör för enskilda människor och samhället i stort. Den fina placeringen på listan är ett kvitto på hennes och förbundets arbete, säger Anna Ström, 1:e vice ordförande i Sveriges Arbetsterapeuter.

Ida Kåhlin själv är glad och stolt över att ha klättrat på listan.

– Jag känner mig väldigt hedrad över att hamna så här högt på listan. Det stärker mina möjligheter att vara arbetsterapeuternas röst i samhällsdebatten.

Listan toppas av socialminister Annika Strandhäll, Agneta Karlsson, statssekreterare för socialdepartementet och Anders Henriksson, vice ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting.

Dagens Medicin rankar årligen de hundra mäktigaste personerna inom vården i Sverige. Listan sammanställs av tidningens redaktion med utgångspunkt från bakgrundssamtal med ett stort antal bedömare av svenska sjukvård. I år har även läsarna fått tipsa om personer de vill se på listan. Formell position, sidouppdrag, resultat av den egna verksamheten, informellt inflytande, personlig status, personliga kontakter och genomslag i opinionen är några av de kriterier som bedöms.

Hela listan kan du läsa på Dagens Medicins webbplats. 

Ansvarig för sida:

Katja Alexanderson 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

E-post:
Uppdaterad: 2018-06-27

Kalendarium

Söker du jobb?

Lediga tjänster
Lediga tjänster
Vill du annonsera en ledig tjänst?
Skapa din platsannons här

Senaste numret av Arbetsterapeuten

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.