Hoppa till innehåll

Fotoutmaningen: Fram till 3 april

Många lösenord, ständiga uppdateringar och nya gränssnitt trasslar till livet för många äldre och personer med kognitiva svårigheter. Hur kan vi föra in teknikens möjligheter i hemmet? Dina kunskaper, insikter och idéer kring digital service, vård och omsorg i hemmet kan bidra till att fler människor får en meningsfull vardag. Har du sett ett problem, eller en lösning – ta en bild och mejla den till oss.

Ser du utmaningar och lösningar med digitala tjänster i framtidens boende? Dela med dig!

Sveriges Arbetsterapeuter kartlägger lösningar, utmanande situationer och strategier som både brukare och arbetsterapeuter ställs inför – med fokus på personens interaktion med vardagsteknik och digital teknik i hemmet. Hur påverkar nya apparater och digitala tjänster hemmets tillgänglighet och användbarhet? Hur påverkar det personens vardagliga aktiviteter och delaktighet?

Dina bidrag och bilder kommer att användas som underlag och illustrationer i ett projekt som Sveriges Arbetsterapeuter har tillsammans med Kairos Future. I projektet vill vi belysa vad den ökade digitaliseringen inom både samhälle, vård och omsorg innebär för äldre personers hemmiljö och vardagsaktiviteter utifrån ett aktivitetsperspektiv.

Så går det till

Ta bilder ”på fältet” och skicka in dem tillsammans med ett kortare citat eller beskrivning fram till den 3 april. Fotona kan vara från arbetsdagen, privatlivet eller bestå av iscensatta montage. Vi vill gärna se både bra lösningar, dåliga exempel och utmanande situationer på bilderna.

Skicka bilderna till

Börja med att anmäla dig genom att skicka ett mail med namn, verksamhetsområde och examensår till Sara Lidbaum på Kairos Future: sara.lidbaum@kariosfuture.com. Sara kommer då att kontakta dig med lite mer information, bl.a. annat kring hur du ska göra med tillstånd för publicering om du har tagit en bild på en person som går att känna igen.

Bilderna kan föreställa

  • Exempel på lösningar på hur en situation har hanterats, tillsammans med en kort förklaring eller ett citat som beskriver lösningens värde för användaren (personen som bor i hemmet eller personal).
  • Exempel på bristfälliga lösningar eller situationer som illustrerar ouppfyllda behov, tillsammans med en kort beskrivning av behovet och eventuella förbättringsförslag (kan vara personen som bor i hemmet eller personal).

Bilderna skickas till sara.lidbaum@kariosfuture.com

Ersättning

Insiktsfulla bilder belönas med biobiljetter. De två deltagare som bidrar med de mest insiktsfulla bilderna kommer att få delta i Sveriges Arbetsterapeuters och Kairos Futures workshop den 26 april som kommer att samla arbetsterapeuter engagerade i frågan. Företrädare från Karios Future och Sveriges Arbetsterapeuter bestämmer vilka bilder som premieras.

Frågor

Kontakta carita.nygren@arbetsterapeuterna.se eller 08-507 488 51

Ansvarig för sida:

Pontus Wikholm 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Kommunikatör

E-post:
Uppdaterad: 2018-03-15

Kalendarium

Söker du jobb?

Lediga tjänster
Lediga tjänster
Vill du annonsera en ledig tjänst?
Skapa din platsannons här

Senaste numret av Arbetsterapeuten

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.