Hoppa till innehåll

Förstärkt medlemsförmån som förebygger ohälsa

Har du en eller flera medlemsförsäkringar inom liv-, olycksfalls- och sjukförsäkringsområdet? Grattis! Den 1 januari 2019 blir vårt försäkringserbjudande hos Akademikerförsäkring väsentligt bättre till både villkor och pris.

Den 1 januari flyttas försäkringarna automatiskt över till Skandia. Du får då tillgång till ett förmånligt upplägg för att förebygga ohälsa och sjukskrivning, exempelvis samtalsstöd med ekonom, jurist eller psykolog. Ingår utan extra kostnad!

Erbjudandet att teckna gruppförsäkringar genom ditt medlemskap hos oss blir från och med den 1 januari 2019 förmånligare, både till villkor och pris, jämfört med tidigare. Det gäller liv-, olycksfalls-, sjuk- och trygghetskapitalförsäkringar med diagnosförsäkring (nu sjukkapital). I sjukförsäkringen ingår förebyggande hjälp redan vid risk för sjukskrivning på grund av stress och psykisk ohälsa. En riktigt bra nyhet är att alla som har någon av dessa försäkringar, får den 1 januari tillgång till ett samtalsstöd med ekonom, jurist eller psykolog utan extra kostnad. Det kan handla om frågeställningar relaterade till livsstress (sorg, missbruk, föräldraskap och relationsproblem), juridiska och ekonomiska frågeställningar i arbete eller privatliv samt ett proaktivt hälsostöd kopplat till kost, hälsa och motion. Läs mer om hela erbjudandet här www.akademikerforsakring.se/nyttavtal.

Vill du säkerställa att du nyttjar denna medlemsförmån fullt ut, kontakta Akademikerförsäkring på telefon 020–51 10 20 eller mejla info@akademikerforsakring.se.

Om du redan har en försäkring genom ditt medlemskap hos oss, logga in med BankID på www.akademikerforsakring.se för att se vilka försäkringar du omfattas av. Alla personförsäkringar du redan har genom ditt medlemskap hos oss flyttas över till Skandia utan att du behöver göra något.

Vad behöver jag göra nu?

Ingenting. Mer information om detta byte kommer skickas ut till alla kunder under hösten 2018.

Hur vet jag vilka försäkringar jag har?

Logga in på Mina sidor för att se vilka försäkringar du har. Om du har några frågor om dina försäkringar är du alltid välkommen att kontakta Akademikerförsäkring eller boka en kostnadsfri rådgivning.

Akademikerförsäkring upphandlar försäkringar kollektivt för totalt 290 000 medlemmar i vårt och sex andra Sacoförbund. Det gör att du får bästa möjliga gruppförsäkringar, service, råd och vid behov ett personligt stöd i dialog med försäkringsbolagen. 

Ansvarig för sida:

Gelinda Jonasson 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Kommunikatör och webbredaktör

E-post:
Uppdaterad: 2018-08-20

Kalendarium

Söker du jobb?

Lediga tjänster
Lediga tjänster
Vill du annonsera en ledig tjänst?
Skapa din platsannons här

Senaste numret av Arbetsterapeuten

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.