Hoppa till innehåll

Nominera kandidater inför fullmäktige 2018

Nu kan du nominera kandidater till förbundsstyrelsen, etiska rådet och specialistrådet inför fullmäktige 15-16 november. Fullmäktige är Sveriges Arbetsterapeuters högsta beslutande organ och hålls var tredje år. Förslagen mejlas till valberedning@arbetsterapeuterna.se senast 18 mars.

Valberedningen för Sveriges Arbetsterapeuter efterfrågar nomineringar till förbundsstyrelsen, etiska rådet och specialistrådet inför fullmäktige 2018. 

Vem kan nominera och när ska förslagen lämnas?

Nomineringarna kan komma från enskild medlem, kretsstyrele, kretsmöte eller årsmöte. Förslagen mejlas till valberedning@arbetsterapeuterna.se senast 18 mars.

Sedan kommer vi att gå igenom nomineringarna och kontakta personer som kan bli aktuella. Tidigt i höst presenterar vi ett förslag som kommer att finnas med i fullmäktigehandlingarna. Sedan är det fullmäktige som beslutar.

Innan du nominerar

Det är viktigt att personen som nomineras är vidtalad och vill ställa upp och är intresserad av både arbetslivsfrågor och av att utveckla arbetsterapi som profession. Vi söker visionära personer som kan tänka strategiskt, har en förmåga att se utanför det egna verksamhetsområdet och är intresserad av omvärldsbevakning. 

Tänk på att det handlar om att vilja och våga företräda förbundet utåt – att stiga fram och föra förbundets talan. Det är viktigt att man har en förståelse för att det är ett ansvarsfullt uppdrag, både ur ett verksamhets- och ekonomiskt perspektiv och att man vill och kan prioritera styrelsearbetet och delta i möten. Sedan är det ju förstås otroligt givande och utvecklande att sitta i styrelsen – och inte minst roligt. 

Valberedningen strävar efter en mångfald i styrelsen. Självklart är det alltid lämplighet och kompetens som avgör, men vi vill se en geografisk spridning och gärna även utifrån kön och etnisk bakgrund.

Ansvarig för sida:

Ulf Lundberg 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Kommunikationsstrateg

E-post:
Uppdaterad: 2018-01-26

Kalendarium

Söker du jobb?

Lediga tjänster
Lediga tjänster
Vill du annonsera en ledig tjänst?
Skapa din platsannons här

Senaste numret av Arbetsterapeuten

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.