Hoppa till innehåll

Rätt till vård på lika villkor

Sveriges Arbetsterapeuter är kritiska till det förslag som Moderaterna skriver på DN Debatt att rätten till sjukvård för papperslösa endast ska gälla akutsjukvård. Förbundet står bakom ställningstagandet Rätt till vård på lika villkor anser att rätten till vård ska gälla oberoende av rättslig status.

Sveriges Arbetsterapeuter ställer sig skarpt kritisk till Moderaternas förslag att papperslösa endast ska få tillgång till akutvård. Vi är sedan länge ett av de förbund och organisationer som står bakom rätt till vård-initiativet och vår ståndpunkt är att asylsökande, papperslösa personer och utsatta EU-medborgare som vistas i Sverige ska ha rätt till vård efter behov och på lika villkor, oberoende av ursprung eller rättslig status.

Sverige har en lång tradition av solidaritet med utsatta folk och samhällsgrupper. I denna anda är det följdriktigt, rätt och värdigt att ett rikt, humanitärt och demokratiskt samhälle inte begränsar utsatta människors rätt till bästa möjliga hälsa genom en hälso- och sjukvårdeller tandvård på lika villkor.

Ida Kåhlin, förbundsordförande
Sveriges Arbetsterapeuter

Ansvarig för sida:

Ulf Lundberg 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Kommunikationsstrateg

E-post:
Uppdaterad: 2018-02-09

Kalendarium

Söker du jobb?

Lediga tjänster
Lediga tjänster
Vill du annonsera en ledig tjänst?
Skapa din platsannons här

Senaste numret av Arbetsterapeuten

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.