Hoppa till innehåll

AkademikerKompetens i höst

Välkommen att anmäla dig till AkademikerKompetens. Du får en eftermiddag med två högintressanta föreläsningar om kommunikation.

Föreläsningarna är gratis för dig som är medlem. Du är också välkommen att ta med en gäst som inte behöver vara medlem. Observera att mat och kaffe ej ingår men finns att köpa. Begränsat antal platser - anmäl dig idag! 

Orter och datum

Sundsvall 24 september - anmäl dig
Luleå 25 september - anmäl dig
Falun 26 september - anmäl dig
Norrköping 27 september - anmäl dig
Eskilstuna 28 september - anmäl dig

Södertälje 8 oktober - anmäl dig
Kalmar 9 oktober - anmäl dig
Kristianstad 10 oktober - anmäl dig
Halmstad 11 oktober - anmäl dig
Borås 12 oktober - anmäl dig

Program

12.30-13.00 Registrering

13.00-13.05 Välkomnande

13.05-14.14 Om lejon kunde tala, Andreas Bergsten

Problemet: I arbetslivet kommunicerar vi mer och mer med många olika människor. Ju mer brännande samtalsämnet är, desto större är risken att vi missförstår varandra. Ju mer laddad och viktig diskussionen känns, desto mer koncentrerar vi oss på att själva får fram det vi vill ha sagt, vilket gör de andra mindre begripliga för oss.

Lösningen: Fokusera på den andra, på att förstå framför att bli förstådd. Men hur? Så kallat aktivt lyssnande innebär mer än att luta sig framåt och humma "Jag förstår", och det är värt att lägga en del energi på att förbättra dessa färdigheter. I föreläsningen presenteras 5 tumregler för att bli bätttre på att fatta plus en metod för att nå samförstånd i pressade situationer.

14.15-14.45 Mingelpaus

14.45-16.00 Samspel och kommunikation, Lars Losvik

I många organisationer anser man att dålig samspel och kommunikation är viktigaste orsak till att utvecklingen går för sakta och att medarbetare är missnöjda i sitt arbete. I och med den snabba förändringstakt- och digitalisering vi ser i dag har det möjligen aldrig varit viktigare med goda samspel och kommunikation i organisationen. Lars kommer med konkreta tips hur vi kan samarbeta och kommunicera bättre.

Hans inspirerande föreläsningar vilar på en stabil akademisk grund. Kommer från Norge, bor i Finland och arbetar i hela Norden. Lars Losvik föreläser om ämnen som ledarskap och organisationsutveckling och lär publiken att både hitta och behålla arbetsglädjen och motivationen i företaget.

AkademikerKompetens välkomnar medlemmar i Naturvetarna, Civilekonomerna, DIK, Jusek, SRAT, Sveriges Arbetsterapeuter, Sveriges universitetslärare och forskare (SULF) och Sveriges Veterinärförbund. 

Ansvarig för sida:

 
Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter


Uppdaterad: 2018-08-21

Kalendarium

Senaste numret av Arbetsterapeuten

En film om arbetsterapi

Arbetsterapeuterna använder viss data (cookies) för att försäkra sig om att du får en bra användarupplevelse.